Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Economist: Ο Τσίπρας «σπάει τον πάγο» με Ευρώπη - Αμερική


Την προσπάθεια «μεταμόρφωσης» του Αλέξη Τσίπρα, ενός ακροαριστερού ηγέτη σε έναν Ευρωπαίο mainstream πολιτικό που θέλει να...
καθιερωθεί στο ευρωπαϊκό πολιτικό κατεστημένο περιγράφει το περιοδικό «Economist».
  Σχολιάζοντας το πρόσφατο ταξίδι του Αλέξη  Τσίπρα στη Γερμανία, το περιοδικό επισημαίνει στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του πως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί ως πολιτικός να καθιερωθεί στο ευρωπαϊκό πολιτικό κατεστημένο και ήδη έχει γίνει λιγότερο επικριτικός απέναντι στους δανειστές της Ελλάδας την ώρα που προσπαθεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις με Ευρώπη και ΗΠΑ αλλά και να πειθαναγκάσει την ακροαριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ  να ευθυγραμμιστεί με την πολιτική του.
  «Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε ένα τολμηρό βήμα», γράφει χαρακτηριστικά το περιοδικό και επισημαίνει: «Από τότε που το κόμμα του έγινε αντιπολίτευση στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, ο 38χρονος πολιτικός ηγέτης εμφανίστηκε ένα τόνο λιγότερο επικριτικός απέναντι στους ξένους πιστωτές. 
  Στη συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε  στο Βερολίνο, παρουσίασε με ευγένεια  μία λίστα αιτημάτων, μεταξύ των οποίων λιγότερα μέτρα λιτότητας για τους Έλληνες που υποφέρουν αλλά και την καταβολή των οφειλόμενων πολεμικών αποζημιώσεων από την γερμανική κυβέρνηση.
  Το επόμενο ταξίδι του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στα τέλη Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον και οι φιλοδοξίες του για το 2013 θα τον καθιερώσουν ως έναν πολιτικό του ευρωπαϊκού πολιτικού κατεστημένου.
  Για να συμβεί όμως αυτό, ο κύριος Τσίπρας θα πρέπει να έχει πείσει νωρίτερα την ακροαριστερή πτέρυγα του κόμματός  να συμπορευτούν προς αυτή  την κατεύθυνση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: