Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

«Η Task Force έχει αποτύχει στην Ελλάδα»


Ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής του κόμματος των Γερμανών Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP), Γιώργος Χατζημαρκάκης, εκτίμησε πως η ομάδα Task Force του Χορστ Ράιχενμπαχ έχει αποτύχει στην...
προσπάθεια που κάνει να παρέχει στήριξη και τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα.
Σε συνέντευξή του στο Αχελώος TV, είπε πως παρόλο που η ομάδα αυτή είναι στην Ελλάδα εδώ και δύο χρόνια στην Ελλάδα, δεν βλέπουμε πολλά αποτελέσματα.
Συγκεκριμένα ο ευρωβουλευτής είπε:
«Εγώ ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναρωτιέμαι γιατί πληρώνουμε την Task Force, μια ομάδα που τα στελέχη- εμπειρογνώμονες, δεν μιλούν ελληνικά δεν ξέρουν το πολιτικό σύστημα και δεν γνωρίζουν τα ήθη και έθιμα, προσπαθούν να βοηθήσουν, έχουνε όμως αποτύχει».
«Πιστεύω ότι θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε το Ελληνόφωνο δυναμικό εντός και εκτός Ελλάδος. Μέχρι τώρα η Task Force αρνείται να φέρει πιο πολλούς Έλληνες εμπειρογνώμονες, για παράδειγμα Έλληνες που δουλεύουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξέρουν την Ευρωπαϊκή διοίκηση και ως τεχνοκράτες θα μπορούσαν να βοηθήσουν άμεσα», συμπλήρωσε ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής του FDP.
Όσον αφορά τις προσπάθειες απορρόφησης κονδυλίων του ΕΣΠΑ ανέφερε ότι και εδώ η Task Force δεν έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, να επιταχύνει τις διαδικασίες διάθεσης των χρηματοδοτικών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ που είναι ακόμη αδιάθετα.
Είπε χαρακτηριστικά:
«Χρειάζεται να προωθηθούν γρήγορα νέες επενδύσεις, δέκα δις ευρώ τα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ ακόμη είναι αδιάθετα, βρίσκονται ακόμη στους λογαριασμούς στης Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν έρχονται στην αγορά. Εδώ έπρεπε να έχει βοηθήσει η τρόικα και ειδικά η Task Force δεν το έκανε.
Για το ζήτημα αυτό οι Έλληνες επιχειρηματίες της Γερμανίας έχουνε προτείνει στον Πρωθυπουργό το σχέδιο έρμης, ένα πρόγραμμα που θα προσπαθήσει για δυο χρόνια να επιταχύνει τις διαδικασίες αδειοδότησης για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων.
Για την επίτευξη αυτού του στόχου χρειάζεται στην Ελλάδα με την επιμέλεια πέντε Υπουργείων και του Πρωθυπουργού να δημιουργηθεί μια Task Force Ελληνική όπου θα εξετάζει και θα δίνει άδειες για την προώθηση έργων και δράσεων και θα αξιοποιεί τα χρηματοδοτικά προγράμματα».

http://www.axiaplus.gr/article/28095/h-task-force-exei-apotyxei-sthn-ellada/

Δεν υπάρχουν σχόλια: