Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

To χρηματιστήριο μπαίνει σε πορεία

Του Παναγιώτη Μπουσμπουρέλη 
Είναι εμφανές ότι το χρηματιστήριο αποτιμά θετικά την υπογραφή αυτής της διαβόητης δανειακής σύμβασης. Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά για την συνέχεια καθώς το ενδιαφέρον διαχέεται, αν τελικά υπάρξει και υλοποιηθεί σχέδιο...

ανόρθωσης της οικονομίας.

Οι επενδυτές μπορεί να καταγράψουν εκ νέου σημαντικά κέρδη, υποαξίες να μειωθούν, ακόμα και να μηδενιστούν. Η σταθεροποίηση των τραπεζών και η μετακίνηση του ενδιαφέροντος σε μετοχές όπως ο Μυτιληναίος, η Μοτορ Οιλ, η ΕΥΔΑΠ ήταν προβλεπόμενες, όπως οφθαλμοφανές είναι και το μεγάλο και αδικαιολόγητο discount της Eurobank έναντι των άλλων τραπεζών.

Οι ελληνικές μετοχές είναι φθηνές δεν θα ανέβουν όμως όλες, γιατί δεν είναι όλες οι εταιρίες στην ίδια κατάσταση. Επίσης αυτό θα απαιτήσει μια  σταθερή πορεία συνέπειας στην οικονομία με επιστροφή της ρευστότητας, ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ και σταδιακή ανάκτηση της εμπιστοσύνης των ξένων κεφαλαίων.

Από την υπόθεση αυτή δεν μπορεί να λείψει και η MIG που με κεφαλαιοποίηση μόλις στα 350 εκατ. ευρώ ενσωματώνει κινδύνους που έχουν καλυφθεί. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που κάποιοι παλαιοί και μυημένοι θα πουν "Τοξερα και δεν τόκανα". Ομως για τους τολμηρούς το λυκαυγές δίνει ήδη την θέση του στο πυκνότερο σκοτάδι.

panagiotis.bousbourelis@capital.gr 


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: