Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ρωσικός όμιλος στην Τράπεζα Πειραιώς με ποσοστό λίγο πιο κάτω από το 5%

Ανήκει στον δισεκατομυριούχο Alexander Nesis.

Θέση στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Πειραιώς με ποσοστό λίγο κάτω του 5% έχει αποκτήσει ο όμιλος ICT Group που ανήκει στο Ρώσο μεγιστάνα Alexander Nesis.

Πρόκειται για μία... φιλική συμμετοχή στην ελληνική τράπεζα, στο πλαίσιο της στρατηγικής που ακολουθεί η διοίκησή της για τη δημιουργία σχέσεων με ισχυρά σχήματα από το εξωτερικό. 

Η ICT δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στους κλάδους της ενέργειας και των ορυχείων, ενώ ο ιδιοκτήτης της κ. Nesis είναι από τους βασικούς μετόχους στη δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα στη Ρωσία, τη Nomos Bank, με ποσοστό 19%. 

Από την Τράπεζα Πειραιώς τονίζουν ότι η ρωσική εταιρεία «χτίζει» θέση στο μετοχικό της κεφάλαιο εδώ και καιρό, ενώ μόλις πριν από λίγες ημέρες ο διευθύνων σύμβουλός της κ. Konstantin Yanakov εκλέχθηκε στο διοικητικό της συμβούλιο ως μη εκτελεστικό μέλος. 

Κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση της ελληνικής τράπεζας σημειώνουν ότι στις τρέχουσες δύσκολες συνθήκες για τη χώρα οι συμμαχίες με μεγάλες διεθνείς εταιρείες είναι ευπρόσδεκτες και δείχνουν ότι υπάρχει προοπτική εξόδου από την κρίση.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι το τσέχικο fund PPF έχει αποκτήσει το 5,7% των μετοχών της τράπεζας, αλλά και μία θέση στο διοικητικό της συμβούλιο. 

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μ. Σάλλας είχε επισημάνει τότε ότι η εξέλιξη αυτή«επιβεβαιώνει τη σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης τόσο προς την ελληνική οικονομία όσο και προς την αξία και το κύρος του ελληνικού τραπεζικού συστήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: