Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Νέο πλήγμα - σκάνδαλο για Μέρκελ

Πλήγμα για την Άγκελα Μέρκελ θεωρείται η παραίτηση του υπουργού Άμυνας, μετά τις μεγάλες διαστάσεις που πήρε το σκάνδαλο λογοκλοπής στη συγγραφή της διδακτορικής του διατριβής.
"Είναι το πιο οδυνηρό βήμα που έκανα στη ζωή μου" ανέφερε στη σχετική επιστολή παραίτησης, ο Καρλ Τεοντόρ Γκούτενμπεργκ, υπογραμμίζοντας ότι πήρε την απόφαση για να αποτρέψει την πολιτική ζημιά τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Η Άγκελα Μέρκελ -που έκανε δεκτή την παραίτηση- τον είχε στηρίξει μέχρι την τελευταία στιγμή, υπολογίζοντας ότι η μεγάλη δημοφιλία του 39χρονου πολιτικού θα βοηθούσε την κεντροδεξιά παράταξη να ανακάμψει στις κρίσιμες φετεινές τοπικές εκλογές.
Ο Γκούτεμπεργκ είχε χρηματίσει και υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνηση συνασπισμού με τους Σοσιαλδημοκράτες, και θερωντούνταν ένας από τους δελφίνους για την Καγκελαρία.
Η Άγκελα Μέρκελ έχει, όμως, να αντιμετωπίσει ένα ακόμα πρόβλημα. Είναι οι 24ωρες απεργίες που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα ζητώντας αυξήσεις μισθών 3%.
Το συνδικάτο "Βερντι", που εκπροσωπεί 600.000 εργαζόμενους ανακοίνωσε ότι οι κινητοποιήσεις άρχισαν από τα κρατίδια του Σάαρλαντ και της Έσσης, όπου έχουν ήδη προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία σχολείων, πανεπιστημίων και υπηρεσιών. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και την Τετάρτη σε άλλα κρατίδια, όπως την Ρηνανία-Βεστφαλία, τη Βαυαρία και το Αμβούργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: