Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Long τοποθετήσεις στο ευρώ συνεχίζει να συστήνει η Goldman Sachs! - Προχωρήστε σε μαζικές αγορές με στόχο τα 1,37 δολ - Οι συνθήκες στην Ευρωζώνη βελτιώνονται


Long τοποθετήσεις στο ευρώ συνεχίζει να συστήνει η Goldman Sachs, συμβουλεύοντας την επενδυτική κοινότητα να μην διστάζει να προχωρά σε μαζικές αγορές του ενιαίου νομίσματος, στην αγορά συναλλάγματος.
Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο οίκος στην τελευταία έκθεσή του, την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, υπάρχουν τα εχέγγυα στις... αγορές για long τοποθετήσεις στο ευρώ.
Μάλιστα, ο Tom Stolper, κορυφαίος αναλυτής της Goldman Sachs και συντάκτης της εν λόγω έκθεσης, συστήνει αγορές ευρώ, με στόχο τα επίπεδα των 1,37 δολαρίων και απόσυρση όταν το ενιαίο νόμισμα υποχωρήσει στα επίπεδα των 1,29 δολαρίων.
"Οι συνθήκες που επικρατούν στην τρέχουσα συγκυρία στην Ευρωζώνη δικαιολογούν απόλυτα την περαιτέρω ισχυροποίηση του ενιαίου νομίσματος", σχολιάζει ο οίκος και εξηγεί:  Συστήνουμε long τοποθετήσεις, με στόχο τα 1,37 δολάρια.
Στο μεταξύ, εκτόξευση του ευρώ στα επίπεδα των 1,43 δολαρίων εντός του 2013 προβλέπουν οι αναλυτές της Australia and New Zealand Banking Group, με φόντο τη βελτίωση του κλίματος στην ευρωζώνη και τη διεξαγωγή των εκλογών σε Ιταλία και Γερμανία.
Ειδικότερα, ο οίκος αναθεωρεί ανοδικά τις προβλέψεις του για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου στα 1,34, 1,37, 1,40 και 1,43 σε ορίζοντα 3μήνου, εξαμήνου και 12μήνου αντιστοίχως.
Η μεγάλη ενίσχυση του ευρώ θα προέλθει κυρίως λόγο της περαιτέρω αποδυναμωσης του κινδύνου κατάρρευσης της ευρωζώνης. Τα οικονομικά στοιχεία στην περιφέρεια βελτιώνονται σταδιακά και μειώνεται η ανάγκη εξωτερικής χρηματοδότησης για τις αδύναμες χώρες του Νότου, εκτιμούν οι αναλυτές.
Την ίδια ώρα, εκτιμούν ότι θα προκύψουν φιλοευρωπαϊκές κυβερνήσεις από τις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσει σε Γερμανία και Ιταλία.
Αυτοί οι παράγοντες αναμένεται να προκαλέσουν αναζωπύρωση της διάθεσης ρίσκου απέναντι στο ευρώ.
«Κατά τη διάρκεια του 2013, αναμένεται να υποχωρήσουν οι αποδόσεις των ομολόγων, να ενισχυθούν οι μετοχές και να υπάρξει μια σταδιακή ενίσχυση του ευρώ πάνω από τα 1,40 δολ», εξηγεί η Australia and New Zealand Banking Group.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: