Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Βολές Σόρος κατά Γερμανίας - κατά της άθλιας συνταγής της λιτότητας


SOROS«Ο υπόλοιπος κόσμος ακολουθεί διαφορετική συνταγή από τους Γερμανούς», είπε ο Τζώρτζ Σόρος, μιλώντας στο δίκτυο CNBC.
«Οι Γερμανοί πιστεύουν στη λιτότητα και ο υπόλοιπος κόσμος πιστεύει στην ποσοτική χαλάρωση, ρίχνοντας όλο και...
περισσότερο χρήμα στην κρίση. Και στην πραγματικότητα αυτό είναι αποτελεσματικό, από την άποψη ότι αποφεύγεται έτσι η ύφεση».
Ο Σόρος  τάχθηκε κατά της λιτότητας ως τρόπου αντιμετώπισης του υπερβολικού χρέους στις αναπτυγμένες οικονομίες, τονίζοντας πως αν η οικονομία υποχωρεί, τότε το χρέος στην πραγματικότητα αυξάνεται.
Αναφερόμενος στην Ευρώπη, είπε ότι η πολιτική κατάσταση θα μπορούσε να επιδεινωθεί τα επόμενα δυο χρόνια. «Δεν νομίζω πως η Ευρώπη μπορεί να ζήσει πολιτικά με μια κατάσταση όπου υπάρχει ένα κέντρο, η Γερμανία,  και ταυτόχρονα  χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία να  είναι καταδικασμένες σε διαρκή κατωτερότητα»
ΑΛΜΑ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ
Ο γνωστός δισεκατομμυριούχος επενδυτής αναμένει άλμα των επιτοκίων φέτος, μόλις υπάρξουν ξεκάθαρες ενδείξεις ότι η οικονομία  βελτιώνεται. «Μπορεί να έχει ήδη αρχίσει», δήλωσε αναφερόμενος στις κινήσεις των επιτοκίων. «Νομίζω πως θα γίνει κυρίως φέτος. Όταν περάσουμε την αβεβαιότητα αναφορικά με τον προϋπολογισμό και ληφθούν επενδυτικές αποφάσεις, νομίζω ότι θα το δείτε».

http://www.bankwars.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: