Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Δεν έχει τέλος η αντιπαράθεση Κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ


  «Είναι δύσκολο ακόμα και στον τελευταίο Έλληνα να παρακολουθήσει τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του...
κ. Τσίπρα και την μετάλλαξη του κόμματός του σε ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού και συνιστώσα εξωτερικού», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή τη συνέντευξη του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη Deutsche Welle.

  «Στη σημερινή του συνέντευξη ο κ. Τσίπρας στην Deutsche Welle εκλιπαρεί για συνάντηση με την κ. Μέρκελ», είπε ο κ. Κεδίκογλου, διερωτώμενος αν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο ή για απλή συνωνυμία «με τον κ. Τσίπρα που λίγους μήνες πριν διαδήλωνε στο πεζοδρόμιο κατά της επίσκεψης της γερμανίδας καγκελαρίου στην Ελλάδα χαρακτηρίζοντάς την ως ανεπιθύμητη».

  «Σήμερα ζητάει “συμφωνία με τη Γερμανία για να αναθεωρηθεί το πρόγραμμα της Ελλάδας”. Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο ή για απλή συνωνυμία με τον κ. Τσίπρα που δεσμευόταν στον Ελληνικό λαό, ότι θα καταργούσε με έναν μόνο νόμο μνημόνιο και δανειακή σύμβαση;», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να καταλήξει πως «οι Έλληνες και γνώση έχουν και - δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα - και μνήμη έχουν».

  Άμεση ήταν η απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με την επίσκεψη του Α. Τσίπρα στη Γερμανία.
 

  Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

  "Ο κ. Κεδίκογλου αδυνατεί να κατανοήσει ότι μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση στην Ελλάδα που θα διαπραγματευτεί στο εξωτερικό για τα συμφέροντα της χώρας, σε πλήρη αντιπαράθεση με την πολιτική της λιτότητας, που εξαθλιώνει τους ευρωπαϊκούς λαούς και αποδομεί την Ευρώπη.

 Δεν είναι μονόδρομος ούτε η υποταγή στους δανειστές, ούτε τα μνημόνια της χρεοκοπίας. Αυτό που απαιτείται είναι η ανατροπή της ασκούμενης πολιτικής σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, η επαναθεμελίωση της Ευρώπης σε νέες βάσεις κοινωνικής συνοχής, ανάπτυξης και δημοκρατίας, στον αντίποδα της οικοδόμησης της δικτατορίας των αγορών πάνω στα κοινωνικά ερείπια".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: