Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

«Μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις με τη λίστα Λαγκάρντ»


 Τις αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες όχι μόνο του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και του κ. Ευ. Βενιζέλου αναγνωρίζει σήμερα σε συνέντευξή του στην...
«Καθημερινή της Κυριακής» ο κ. Φώτης Κουβέλης, χωρίς μάλιστα να αποκλείει την ανάγκη σύστασης και εξεταστικής επιτροπής για τους χειρισμούς της πολύκροτης λίστας Λαγκάρντ.
  Αποσπάσματα της συνέντευξης του προέδρου της ΔΗΜΑΡ στην «Καθημερινή της Κυριακής»:
- Υιοθετείτε την άποψη ότι υπάρχει μια αντικειμενική ευθύνη όχι μόνο του κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και του κ. Βενιζέλο για τον γενικότερο τρόπο που χειρίστηκαν τη λίστα.
Ασφαλώς υπάρχει πολιτική ευθύνη για το τι έγινε. Δηλαδή το πως αντιμετωπίστηκε η λίστα Λαγκάρντ όχι μόνο διαδικαστικά, αλλά και ουσιαστικά.
-Κι αν π.χ. αθωωθεί ο κ. Παπακωνσταντίνου από τον ποινικό του έλεγχο δεν θα υποβαθμιστούν αυτές οι πολιτικές ευθύνες;
Οχι βέβαια. Είναι άλλο πράγμα η επιτροπή που θα διενεργήσει την προκαταρκτική εξέταση κι εντελώς άλλο το να προκύψει και μια εξεταστική επιτροπή που μπορεί να διερευνήσει και τις πολιτικές ευθύνες.
-Θεωρείτε δηλαδή πιθανόν να προκύψει η ανάγκη σύγκλησης και εξεταστικής επιτροπής;
  Δεν το αποκλείω.
-Αν η πλειοψηφία των βουλευτών αποφασίσει να ελεγχθεί πλην του κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Βενιζέλος θα υπάρξει πρόβλημα με την κυβέρνηση;
Εξ όσων είμαι σε θέση να γνωρίζω τη θέση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ είναι όλοι πεπεισμένοι για την ορθότητα της πρότασής μας. Για να απαντήσω όμως ευθέως: κάθε απόφαση της βουλής θα είναι σεβαστή και δεν θεωρώ ότι θα ρηγματώσει την κυβέρνηση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: