Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

Δ.Παπαδημούλης "στριμώχνει" Μ.Βορίδη για την ΕΠΕΝ


Σ.τ.Β.: Απλά φασίστες ή ανίδεοι όσοι πετούν την ψήφο τους στον αρχιφασίστα ψευτοδημοκράτη Βορίδη.
Απολογητικός για το πεπραγμένα της νιότης του ως ηγέτης της εθνικιστικής παράταξης και των...
αγώνων που είχε δώσει τότε, εμφανίστηκε στην Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο σχετικής κόντρας με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλη για το ποιος υποστηρίζει την πολιτική βία, περισσότερο.:
"Ο κ. Βορίδης εγκάλεσε εμένα και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν υπερασπιζόμαστε πρακτικές βίας και ανομίας. Είναι από τους τελευταίους που μπορεί να εγκαλεί μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη της αριστεράς που αγωνίζεται με δημοκρατικούς αγώνες γιατί ο ίδιος διαδέχθηκε τον κ. Μιχαλολιάκο με εντολή Παπαδόπουλου στην ηγεσία ΕΠΕΝ. Μπορεί να τα λέει τσεκουράτα αλλά πριν από 25 χρόνια κρατούσε τσεκούρια.  Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούνε για σκοινί", ήυαν η θέση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη. Παπαδημούλη.
"Είναι προς αξιολόγηση, πως εκείνο που απαντάτε στο τι κάνετε σήμερα κάθε μέρα, είναι το τι έκανα εγώ πριν από 30 χρόνια. Έχω εκλεγεί τέσσερις φορές βουλευτής και έχω αξιολογηθεί και κριθεί. Εγώ έχω ζήσει περιστατικά βίας και έχω γίνει μέρος τους και γι' αυτό τα απεχθάνομαι σφοδρώς. Θέλω να μπορώ να συνομιλώ με τον συνάδελφο που δηλώνει αναρχικός, αρκεί κι εκείνος να σέβεται τους κανόνες του πολιτικού διαλόγου" ανταπάντησε ο Μάκης Βορίδης και είναι η πρώτη φορά που κάνει αναφορά στην εποχή εκείνη, στα μέσα της δεκαετίας του '80 που το εθνικιστικό κίνημα πάλευσε να σταθεί στα πόδια του.
"Αν ήταν έτσι κ. Βορίδη και εκφράζετε λόγω της ιστορική σας εμπειρίας ως συμμετόχου σε ιδεολογίες και πράξεις βίας την απέχθεια σας γι' αυτές, όταν μιλάγατε για ιδεολογίες μίσους, έπρεπε να κοιτάγατε προς τα άδεια έδρανα της Χρυσής Αυγής και όχι προς την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που έχει ξεκαθαρίσει επανειλημμένα πως αγωνίζεται με ειρηνικά μέτρα. Και έχουμε πει πως οι τακτικές της βίας έχουν ηττηθεί και καλούμε σε ειρηνικούς πολιτικούς αγώνες" είπε παίρνοντας και πάλι τον λόγο ο κ. Παπαδημούλης, εμφανώς ικανοποιημένος από την πολιτική "απολογία" του Μ.Βορίδη...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: