Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

Ποινική δίωξη κατά Α.Βγενόπουλου στην Κύπρο!


Oι πρώτες ποινικές διώξεις για δυο διαφορετικές ποινικές υποθέσεις ασκήθηκαν, κατά του τέως εκτελεστικού προέδρου της Λαϊκής Τράπεζας, Ανδρέα Βγενόπουλου και του διευθύνοντος συμβούλου, Ευθύμιου Μπουλούτα.
Ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης, Λουκάς Λουκά, δήλωσε ότι τα κατηγορητήρια θα...
αποσταλούν στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδος, το οποίο θα κινήσει τις διαδικασίες για να επιδοθούν στους κυρίους Βγενόπουλο και Μπουλούτα.
Σύμφωνα με το ΡΙΚ, ασκήθηκε ποινική δίωξη και για επτά Κύπριους, μεταξύ τους και ο τέως διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιος Ορφανίδης, καθώς και ένα νομικό πρόσωπο, τον Όμιλο Λαϊκής.
Οι ενάγοντες είναι δυο από τους 60 χιλιάδες καταθέτες, που υποστηρίζουν ότι εξαπατήθηκαν από τις τράπεζες για το συνολικό ποσό του 1,8 δισ. ευρώ.
Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι οι κατηγορούμενοι όλοι μαζί ή ο καθένας ξεχωριστά, ή σε συνεργασία μεταξύ τους, κατά ή περί τον Απρίλιο του 2010 στη Λευκωσία και σε ολόκληρη την Κύπρο,«συνωμότησαν και /ή συμφώνησαν μεταξύ τους με απάτη και/ή με δόλιο τρόπο ή μέσα και με ειδικό σχεδιασμό απόκρυψης ή παραπλάνησης και με δόλια τεχνάσματα να προωθήσουν τη διάθεση αξιογράφων κεφαλαίου και με αυτό τον τρόπο να καταδολιεύσουν το κοινό γενικά, περιλαμβανομένων και των παραπονούμενων».
Η απομείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων που είχαν αγοραστεί από τις κυπριακές τράπεζες μαζικά, οδήγησε το δεύτερο ελληνικό κράτος στο δικό του Μνημόνιο...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: