Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Morgan Stanley: Το έλλειμμα μειώνεται αλλά το χρέος παραμένει μη βιώσιμο


Το ελληνικό χρέος παραμένει μη βιώσιμο, προειδοποιεί σε νέα έκθεσή της η Morgan Stanley, αναλύοντας τις οικονομικές της προβλέψεις για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη, κατά το 2013.
Όπως ο οίκος τονίζει χαρακτηριστικά στην εν λόγω έκθεση, η εικόνα του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ελλάδας ολοένα και καλυτερεύει, ωστόσο...
το ελληνικό χρέος εξακολουθεί να παραμένει μη βιώσιμο.
Μάλιστα η Morgan Stanley παραμένει πιστή στην άποψη - την οποία πολλάκις έχει διατυπώσει - ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο haircut στο χρέος της, με την εμπλοκή του επίσημου τομέα (ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και ΕΚΤ - OSI).
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οι αναλυτές του οίκου στη νέα αυτή έκθεσή τους "θα πρέπει να αναμένεται ένα γενναίο haircut στο ελληνικό χρέος, με τη μορφή του OSI, αμέσως μόλις το επιτρέψει το ευρωπαϊκό εκλογικό ημερολόγιο".
Επί της ουσίας, η Morgan Stanley αναμένει haircut στο ελληνικό χρέος αμέσως μετά το πέρας των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων στην Ευρώπη.
Υπενθυμίζεται ότι εντός του 2013 δύο είναι οι εκλογικές αναμετρήσεις που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον της αγοράς: Ιταλικές εκλογές και γερμανικές εκλογές.
Εστιάζοντας στη συνέχεια ο οίκος στη Γερμανία, στην ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης, αναφέρει τα εξής: Η γη των οικονομικών θαυμάτων θα βρεθεί αντιμέτωπη με σοβαρή επιδείνωση της οικονομικής της δραστηριότητας.
Όσο για την Ιταλία, η Morgan Stanley εξηγεί: Τα προβλήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας δεν είναι κυκλικά, αλλά αντίθετα διαρθρωτικά. Σύμφωνα με τον οίκο, η ύφεση της ιταλικής οικονομίας κατά το 2013 εκτιμάται στο 1,2%
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: