Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Δεδομένη η θέση του ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντηση με Σόιμπλε


 
Την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι πολιτικές λιτότητας που επιβάλλει η τρόικα στην Ελλάδα είναι καταστροφικές για... τη χώρα και τους πολίτες της θα μεταφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας στη συνάντηση της Δευτέρας με τον Β. Σόιμπλε, όπως λέει σε κατ΄ιδίαν συνομιλία στενός του συνεργάτης.
Γι αυτό θα ζητήσει την εδώ και τώρα κατάργηση των μνημονίων και τη διενέργεια το προσεχές διάστημα συνδιάσκεψης για την αντιμετώπιση τόσο του ελληνικού προβλήματος όσο και των υπολοίπων χωρών του ευρωπαϊκού νότου και της Ιρλανδίας.
Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη, λένε οι συνεργάτες του Α. Τσίπρα. Δεν αλλάζει. Κατάργηση των μνημονίων, διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους και αποπληρωμή του υπολοίπου σε βάθος χρόνου και με ρήτρες ανάπτυξης. «Αυτή τη θέση θα μεταφέρουμε στον κ. Σόιμπλε. Αυτή είναι η πολιτική μας, αυτή είναι η δέσμευσή μας απέναντι στον ελληνικό λαό, αυτό θα κάνουμε αν εκλεγούμε Κυβέρνηση κι αυτό θα πούμε σε όποιο τραπέζι κι αν βρεθούμε, όποιος κι αν είναι ο συνομιλητής μας. Και καλό είναι οι εταίροι μας να γνωρίζουν και τη δική μας θέση».
Ενδεικτική μάλιστα τον προθέσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι και η δήλωσή του το πρωί στον «real.fm» και στον Ν. Χατζηνικολάου, ότι βρίσκει καλή ιδέα να ζητήσει από τον κ. Σόιμπλε τη λίστα Χριστοφοράκου. Όχι πως θα το κάνει, γιατί αυτό όφειλε να το πράξει, διά της διπλωματικής οδού η Κυβέρνηση, λένε συνεργάτες του κ. Τσίπρα, αλλά σε κάθε περίπτωση η μεθαυριανή συνάντηση Τσίπρα – Σόιμπλε όπως όλα δείχνουν θα είναι μία πολύ δύσκολη συνάντηση.Απλά θα συμφωνήσουν ότι διαφωνούν, αλλά τουλάχιστον θα γνωρίζει ο ένας τις προθέσεις του άλλου. Και που ξέρεις, λένε στην Κουμουνδούρου. Ίσως έτσι βάλει κι η Γερμανία λίγο νερό στο κρασί της.

http://www.trelokouneli.gr/dedomenh-h-thesh-tou-suriza-sth-sunanthsh-me-soimple/

Δεν υπάρχουν σχόλια: