Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ισπανία: Το 96% εντοπίζει "μεγάλη διαφθορά" στο πολιτικό σκηνικό της χώρας


Νέο ιστορικό χαμηλό άγγιξε η εμπιστοσύνη των Ισπανών πολιτών  στους πολιτικούς ηγέτες της χώρας τους τον... μήνα που διανύουμε. Σύμφωνα δημοσκόπηση της εταιρείας Metroscopia για λογαριασμό της El Pais, μόλις το 29,8% θα ψήφιζε το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα του Mariano Rajoy. Τι και αν στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2011 το κόμμα κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία και πάνω από το 50% των ψήφων, η πολιτική λιτότητας έχει αποθαρρύνει τους Ισπανούς ψηφοφόρους του...
Την ίδια στιγμή, μόλις το 23,3% δηλώνει πως θα ψήφιζε για τους Σοσιαλιστές, οι οποίοι είχαν λάβει 28,7% στις εκλογές του 2011. Τον αριστερό κόμμα IU διπλασίασε τα ποσοστά του στο 15,6% τον Ιανουάριο από 7,7% έναν χρόνο πριν. Το κεντρώο UPyD συγκεντρώνει στην προτίμηση των Ισπανών ποσοστό 10,2% έναντι του 4,6%.
Στο μεταξύ, οι Ισπανοί αναμένουν ότι η ύφεση θα συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια του νέου έτους, τη στιγμή που πάνω από 1 στους 4 πολίτες της χώρας βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία.
Η σφυγμομέτρηση διενεργήθηκε στις 9 και 10 Ιανουαρίου και αναδεικνύει ότι το 84% των ερωτηθέντων δήλωσε πως έχει λίγη ή καθόλου εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό Mariano Rajoy. Τέλος, το 74% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως δεν πιστεύουν ότι η κυβέρνηση γνωρίζει πώς να επιλύσει την οικονομική κρίση, ενώ το 96% δήλωσε πως υπάρχει μεγάλη διαφθορά στους Ισπανούς πολιτικούς.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: