Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

"Μπουμ" στις δαπάνες άμυνας και ασφάλειας της Ρωσίας: 133,5 δισ. δολ. για 1 χρόνο!


Σε πρωτοφανή αύξηση των αμυντικών δαπανών της για το 2013 προχωρά η Ρωσία στον απόηχο της παγκόσμιας κρίσης που υποβίσκει με αφορμή τον πόλεμο στην Συρία, αλλά και την απειλή κατά του Ιράν: Όπως ανακοινώθηκε στην Μόσχα η αύξηση θα της τάξεως των 25,8%, οι οποίες θα ανέλθουν σε...
72,5 δισεκατομμύρια δολάρια (2,35 τρισεκατομμύρια ρούβλια) για 127 κύρια προγράμματα και δεκάδες μικρότερα!
Σε αυτό το ποσό θα πρέπει να προστεθούν 61 δισεκατομμύρια που θα διατεθούν για τους τομείς εθνικής ασφάλειας και επιβολής του νόμου, όροι που παραπέμπουν στις υπηρεσίες πληροφοριών και ασφαλείας, την συλλογή πληροφοριών και την αντικατασκοπεία, προσθέτοντας άλλο ένα 9% αύξηση στις συνολικές δαπάνες…
Τα κύρια προγράμματα στον Στρατό Ξηράς αφορούν τη νέα γενιά των πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων Tornado-G (600 ΠΕΠ Tornado-G που υπολογίζεται ότι θα κατασκευαστούν από την εταιρεία Splav State Research and Production Association). Η μόνη έκδοση που θα ολοκληρώσει τις δοκιμές μέσα στις επόμενες ημέρες, είναι η Tornado-G. Μέχρι στιγμής, 20 περίπου συστήματα έχουν δοθεί στον Ρωσικό Στρατό για επιχειρησιακή αξιολόγηση.
Το νέο άρμα μάχης Armada, τα νέα Α/Α Tor M2, Pantsir S1, S-400, κλπ όπως και το κολοσσιαίο πρόγραμμα ναυπηγήσεων αποτελούν κρίσιμα στοιχεία στο εξοπλιστικό πρόγραμμα τόσο σε ότιν αφορά την παραγωγή όσο και την ανάπτυξή τους.
Σύμφωνα με το ναυπηγικό πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί, η χώρα θα ναυπηγεί ετησίως ένα αεροπλανοφόρο και έξι υποβρύχια! Τη σχετική αποκάλυψη έκανε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Ντμίτρι Ρογκόζιν, την περασμένη Πέμπτη.
Όπως διευκρίνισε για τα υποβρύχια, οι ναυπηγήσεις θα περιλαμβάνουν τόσο πυρηνικά όσο και συμβατικής πρόωσης υποβρύχια.
Τα σχέδια της Ρωσίας περιλαμβάνουν τη ναυπήγηση οχτώ στρατηγικά υποβρύχια κλάσεως Borey και μέχρι δέκα επιθετικά υποβρύχια κλάσεως «Graney» μέχρι το 2020.
Στην Αεροπορία, υπάρχει μια πραγματική κοσμογονία:
• Μέχρι το 2020 θα γίνει η προμήθεια 60 μαχητικών αεροσκαφών εναέριας υπεροχής PAKFA T-50, τα οποία θα πετούν μόνο οι καλύτεροι πιλότοι της ρωσικής Αεροπορίας.
• Ο συνολικός αριθμός μαχητικών Su-30SM που θα αποκτηθούν, θα ανέλθει στα 100.
• Θα αποκτηθούν 140 Su-34. Μέχρι σήμερα έχουν παραγγελθεί 124. Οι αποστολές που θα αναλάβουν θα είναι η εκτόξευση πυραύλων μακρού βεληνεκούς κατά θαλασσίων, χερσαίων και εναέριων στόχων
• Προμήθεια περισσοτέρων εκπαιδευτικών αεροσκαφών Yak-130 για την προετοιμασία των πιλότων των Su-34 και Su-35.
• Θα προμηθευτούν ΑΣΕΠΕ Α-100, με επιπλέον δυνατότητες, για εντοπισμό ναυτικών στόχων και τον έλεγχο Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων.
• Θα γίνει προσπάθεια απόκτησης μεταφορικών αεροσκαφών, διαφόρων μεγεθών, ώστε ο συνολικός αριθμός όλων των τύπων να μην είναι κάτω από 300. Προς το παρόν γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσει η απόκτηση των καινούριων An-124-30, ενώ ταυτόχρονα θα αποκτηθούν τα Il-76MD-90A με νέους κινητήρες.
Για το κοινό πρόγραμμα του An-70, που αναπτύσσεται από κοινού με την Ουκρανία, ο Ρώσος Α/ΓΕΑ δήλωσε ότι περιορίζουν τα προβλήματα συμβατότητας. Η Antonov θα παραδώσει σύντομα το πρωτότυπο για δοκιμή από την Ρωσική Αεροπορία.
Ταυτόχρονα, η αεροπορία έχει επιλέξει το An-140-100 ως την προσωρινή λύση για το ελαφρύ μεταφορικό αεροσκάφος. Τέλος, επιβεβαιώθηκε η απόκτηση 100 MTA (Multi-role Transport Aircraft) που αναπτύχθηκαν από κοινού με την Ινδία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: