Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΜΕ "ΛΟΥΚΕΤΟ" ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ


Ρεπορτάζ : Ελένη Πετροπούλου
(από την Ημερησία)
Σε κατάσταση συναγερμού για το ενδεχόμενο πυρκαγιών βρίσκονται και σήμερα πολλές περιοχές της χώρας, ενώ τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή στην Αχαΐα μετά την πυρκαγιά που μαίνονταν μέχρι... 
αργά χτες το βράδυ απειλώντας ακόμη και κατοικημένες περιοχές. Χτες, η πύρινη λαίλαπα έκαψε για ακόμη μια φορά την Αχαΐα που κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι άνεμοι ήταν θυελλώδεις δυσχεραίνοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων και η φωτιά έκαψε χιλιάδες στρέμματα δάσους.
Τα χωριά Πλατάνι, Σελλά και Κάτω Καστρίτσι εκκενώθηκαν μετά από εντολή της Πυροσβεστικής. Η φωτιά απείλησε σπίτια και έκαψε αυλές σπιτιών ενώ προς στιγμήν απείλησε και το νοσοκομείο της Πάτρας το οποίο έπνιξαν για ώρες οι πυκνοί καπνοί.
Οι κάτοικοι περιοχών που εκκενώθηκαν μεταφέρθηκαν στη Πάτρα με λεωφορεία και τη φιλοξενία τους ανέλαβε ο δήμος Πατραίων. Οι εστίες της φωτιάς μέχρι αργά χθες το βράδυ ήταν πολλές και ανεξέλεγκτες. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από το χωριό Σελλά τα ξημερώματα της Δευτέρας, ενώ εικάζεται ότι όλα ξεκίνησαν από αμέλεια κάποιου που βρισκόταν στο πανηγύρι που είχε στηθεί στο Μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας, το οποίο γιόρταζε την ημέρα εκείνη. Η φωτιά απείλησε σχεδόν αμέσως κατοικημένες περιοχές, χάριν όμως της άμεσης επέμβασης της Πυροσβεστικής ακυρώθηκε η εντολή για άμεση εκκένωση των γύρω χωριών.
Στη περιοχή έσπευσαν από τη πρώτη στιγμή 33 οχήματα με 65 πυροσβέστες και 35 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν οκτώ αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Αξιοσημείωτο είναι ότι στις εναέριες δυνάμεις παρουσιάστηκαν βλάβες που καθήλωναν για ώρες τα αεροσκάφη στο έδαφος. Στη μάχη για την κατάσβεση έπεσαν και μονάδες του στρατού καθώς και σώματα εθελοντών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: