Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ένα δισεκατομμύριο ευρώ επενδύει η Γαλλία στην πυρηνική ενέργεια

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ανακοίνωσε την Δευτέρα, την ενίσχυση των επενδύσεων στην πυρηνική ενέργεια κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται παρά τις ανησυχίες που έχει προκαλέσει η πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα.

Πάντως, ο Γάλλος πρόεδρος προσπάθησε να...

κατευνάσει τους φόβους λέγοντας ότι μεγάλο μέρος των χρημάτων θα διατεθεί για την έρευνα πάνω στην πυρηνική ασφάλεια.

«Πρόκειται να δώσουμε ένα δισεκατομμύριο ευρώ στο πυρηνικό πρόγραμμα του μέλλοντος, κυρίως στην τεχνολογία των αντιδραστήρων τέταρτης γενιάς» δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί σε συνέντευξη Τύπου.

Τόνισε ότι σημαντικό τμήμα του συνολικού ποσού θα διατεθεί για την ενίσχυση της έρευνας που αφορά την πυρηνική ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι η γαλλική εταιρία Areva αναπτύσσει τέταρτης γενιάς πυρηνικούς αντιδραστήρες. Το 80% του ηλεκτρισμού της Γαλλίας προέρχεται από την πυρηνική ενέργεια.

Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε ότι το Παρίσι συνεχίζει να επενδύει τεράστια ποσά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ανακοίνωσε, μάλιστα, επενδύσεις ύψους 1,35 δισ. ευρώ σε αυτόν τον τομέα.

Περισσότεροι από 5.000 διαδηλωτές σχημάτισαν την Κυριακή ανθρώπινη αλυσίδα έξω από το παλαιότερο πυρηνικό εργοστάσιο της Γαλλίας ζητώντας το κλείσιμό του.

Το εργοστάσιο του Fessenheim, στην Αλσατία, βρίσκεται στο επίκεντρο του διαλόγου για την πυρηνική ασφάλεια στη Γαλλία μετά το ατύχημα στην Φουκουσίμα της Ιαπωνίας που προκλήθηκε από τον σεισμό και το τσουνάμι.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: