Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Γιούνκερ: Συζητούμε την ήπια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Όρο να ιδιωτικοποιηθεί δημόσια περιουσία έθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup.
Μια ήπια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι δυνατή, υπό τον όρο να εφαρμόσει η Αθήνα προηγουμένως ένα ευρύ πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων που θα...
καταστήσουν βιώσιμο το χρέος της, δήλωσε την Τρίτη (17/5) ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Η Ελλάδα πρέπει γρήγορα να ιδιωτικοποιήσει δημόσια περιουσία ύψους 50 δισ. ευρώ για να καταστήσει βιώσιμο το μεσοπρόθεσμο και βραχυπρόθεσμο χρέος της, γιατί επί του παρόντος δεν είναι διατηρήσιμο» είπε σε σεμινάριο του Συμβουλίου της Λισαβόνας, σύμφωνα με το Reuters.

«Εάν η Ελλάδα καταβάλει όλες αυτές τις προσπάθειες, τότε θα πρέπει να κοιτάξουμε εάν είναι δυνατή μια ήπια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Είμαι κάθετα αντίθετος σε μια ευρεία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους» συμπλήρωσε.

Όταν ο κ. Γιούνκερ αναφέρεται σε ήπια αναδιάρθρωση εννοεί την επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής του χρέους, ενώ όταν μιλώντας για ευρεία αναδιάρθρωση περιλαμβάνει και το «κούρεμα» στην αξία των ομολόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: