Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Μυρίζει εκλογές.....Η Ν.Δ ζητά ποσόστωση για τους μετανάστες και αλλαγή του νόμου Ραγκούση

Την καθιέρωση ποσόστωσης στον αριθμό των μεταναστών που μπορεί να δεχθεί η χώρα μας και στην αλλαγή του αντεθνικού νόμου Ραγκούση που χορηγεί α-λα-καρτ την ελληνική ιθαγένεια στους αλλοδαπούς προσανατολίζεται η Ν.Δ. Σε ημερίδα που διοργάνωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του κόμματος Μανώλης Αγγελάκης παρουσιάστηκαν....





συγκεκριμένες προτάσεις που μπορούν να συμβάλουν αν όχι στην επίλυση, τουλάχιστον στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος. Μέσα στις σκέψεις που κατέθεσε ο κ. Αγγελάκας είναι η διασπορά των αλλογενών μαθητών στα σχολεία, ώστε να αποφευχθεί η γκετοποίηση. Παράλληλα ζήτησε την αυστηροποίηση του πλαισίου ενοικίασης ακινήτων σε λαθρομετανάστες, όπως και των όρων απασχόλησής τους.

Σύμφωνα με τον πρώην ευρωβουλευτή της Ν.Δ. και υποψήφιο βουλευτή στην Α' Αθήνας, για να προσληφθεί ένας υπήκοος τρίτης χώρας θα πρέπει να είναι απαραίτητη η άδεια παραμονής. Σε περίπτωση παράβασης της παραπάνω προϋπόθεσης ο εργοδότης να διώκεται ποινικά και να τιμωρείται με βαρύ χρηματικό πρόστιμο. Στην ημερίδα δόθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ) που χρονολογούνται από το 2007, σύμφωνα με τα οποία ο εκτιμώμενος αριθμός αλλοδαπών ανέρχεται σε 1,2 εκατ., δηλαδή στο 12% του πληθυσμού της χώρας.

Με δεδομένο, όμως, ότι καθημερινώς διέρχονται παράνομα τα -αφύλαχτα- σύνορά μας πάνω από 300 μετανάστες, ο αριθμός αυτός έχει εκτοξευθεί στα περίπου 2 εκατ. Μόνο το 2010 συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο ή παραμονή στη χώρα μας 132.524 λαθρομετανάστες. Στην Αθήνα υπολογίζεται ότι ζουν πάνω από 141.000 αλλοδαποί, που μένουν κυρίως στις υποβαθμισμένες γειτονιές του Κέντρου.

Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ Κων/νος Πουπάκης ανέφερε ότι σύμφωνα με στοιχεία της ΓΣΕΕ, απασχολούνται χωρίς ένσημα περισσότεροι από 500.000 μετανάστες. Για τον έτερο ευρωβουλευτή Γιώργο Παπανικολάου είναι επιτακτική ανάγκη για τη χώρα μας να αξιοποιήσει τους ανεκμετάλλευτους πόρους που προέρχονται από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία Επιστροφών και Προσφυγων. Τέλος, η εκπαιδευτικός Ελένη Παπαδοπούλου ζήτησε την αναβάθμιση της ελληνομάθειας των αλλοδαπών. Στη συζήτηση που ακολούθησε στην κατάμεστη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου των Αθηνών όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, συμμετείχαν φορείς αλλά και απλοί κάτοικοι της πρωτεύουσας που περιέγραψαν τη ζοφερή καθημερινότητά τους.
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ
από εφημερίδα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: