Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012
ΝΤΑΛΑΡΑ : ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ
Από το : Πρώτο Θέμα
Ο εκτελεστικός διευθυντής του IIF, λίγο πριν το τέλος των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με την Αθήνα, σε μια προσπάθεια προφανώς να προλάβει εξελίξεις, αλλά και να ενδεχομένως να προκαταλάβει κάποιους άλλους ισχυρούς κύκλους, εν όψει και των...
κρίσιμων διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα, έκανε δηλώσεις και παραχώρησε συνεντεύξεις σε διεθνή ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων και το protothema.gr.
Σε αυτήν την αποκλειστική συνέντευξη, ο κ. Νταλάρα μεταξύ άλλων δίνει απαντήσεις για το θρίλερ που παίχτηκε τα τελευταία 24ωρα στην Αθήνα, λίγο πριν την προγραμματισμένη, σύμφωνα με πληροφορίες από το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο, αναχώρηση του για το Παρίσι και ξεκαθαρίζει μια σειρά ζητημάτων που ετέθησαν από ελληνικά ΜΜΕ.
Πλέον, ο κ. Νταλάρα στέλνει σαφή και ξεκάθαρα μηνύματα και στην Αθήνα, λίγα 24ωρα πριν την επάνοδο του, περί τα μέσα της προσεχούς εβδομάδας και πάντως μετά την Πέμπτη, όταν και αναμένεται να επιστρέψει για την ολοκλήρωση της επικείμενης συμφωνίας για την απομείωση του ελληνικού χρέους.
Στη συνέντευξή του ο Νταλάρα αποκαλύπτει για πρώτη φορά τον καθοριστικό ρόλο του EFSF, «μια διάσταση πολύ σημαντική» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
Ο επικεφαλής του IIF αφήνει -διακριτικά- σαφείς αιχμές για το ΔΝΤ, το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά και όσους μιλούν για μεγαλύτερο κούρεμα πέραν εκείνου που έχει συμφωνηθεί στις 26-27 Οκτωβρίου 2011, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δεν αποτελούμε εμείς τον μόνο παράγοντα που κάνει το ελληνικό χρέος βιώσιμο. Είναι πολλοί παράγοντες. Καθώς θα γνωρίζετε, υπάρχουν πολλοί παράγοντες, οι όροι δανεισμού του δημόσιου τομέα, το μέγεθος του δανεισμού, το ίδιο το πρόγραμμα προσαρμογής, οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες (για τη βιωσιμότητα του χρέους). Ως εκ τούτου, δεν είναι ολοκληρωμένη η σκέψη κάποιου να συνδέει απευθείας το PSI με το ΑΕΠ. Υπάρχουν τόσες μεταβλητές σε αυτή την υπόθεση, ώστε κάθε μία θα μπορούσε να επηρεάσει την αναλογία του ΑΕΠ».
Μιλά ακόμη για την άριστη συνεργασία του με τον Λουκά Παπαδήμο και το οικονομικό επιτελείο, ενώ αναλύει διεξοδικά και το ζήτημα του δικαίου που πρέπει να διέπει τη συμφωνία, υπονοώντας την υλοποίησή της.
Ξεκαθαρίζει επίσης πως τυχόν αποτυχία αυτής της διαπραγμάτευσης σημαίνει πολλά για την Ελλάδα και το μέλλον του ελληνικού λαού και πάντως επιστροφή στο παρελθόν, ενώ αναφέρει ότι τυχόν δυσμενής εξέλιξη για την Ελλάδα, θα επηρεάσει άμεσα και το ευρώ. Όταν ρωτήθηκε δε, αν αυτή η συμφωνία είναι δεσμευτική και για την επόμενη ελληνική κυβέρνηση, που θα προέλθει μετά τις εκλογές, η απάντηση του δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας...
http://fimotro.blogspot.com/2012/01/blog-post_4631.html
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου