Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Σε λάθος δρόμο η χώρα, εκτιμά η μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών

Τρεις στους τέσσερις Αμερικανούς πιστεύει ότι η χώρα τους βρίσκεται σε λάθος δρόμο ενώ, την ίδια ώρα, σχεδόν οι μισοί θεωρούν ότι τα χειρότερα δεν έχουν ακόμη έρθει για την οικονομία, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 1.055 ενηλίκων από την προηγούμενη Πέμπτη μέχρι τη Δευτέρα, χρονική περίοδο μετά τον συμβιβασμό που απέτρεψε μία...

στάση πληρωμών από τις ΗΠΑ αλλά και περιλαμβάνει την πρωτοφανή υποβάθμιση της αξιολόγησης του χρέους των ΗΠΑ από τον οίκο Standard & Poor's.

Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι το 73% των Αμερικανών πιστεύει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε λάθος δρόμο, ενώ μόλις το 21% απάντησε ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγραφεί από τις δημοσκοπήσεις των Reuters/Ipsos, οι οποίες διεξάγονται από τον Φεβρουάριο του 2009.

Η έρευνα έδειξε ακόμη ότι το 47% των ερωτηθέντων πιστεύει πως τα χειρότερα έρχονται στην αμερικανική οικονομία, ποσοστό που είναι το υψηλότερο από τον Μάρτιο του 2009, όταν έφτασε το 57%.

Το ποσοστό δημοτικότητας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα έπεσε στο 45% από το 49% όπου βρισκόταν έναν μήνα πριν και ενώ είχε μεσολαβήσει η κρίση χρέους.

Πάντως το 42% των Αμερικανών βλέπει αρνητικά το κίνημα του Tea Party, το οποίο συνδέεται με πολλούς Ρεπουμπλικάνους βουλευτές και κράτησε σκληρή στάση στο ζήτημα του χρέους.

Ακόμη, το 37% των ερωτηθέντων έχει αρνητική άποψη για τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ρεπουμπλικάνο Τζον Μπένερ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: