το οποίο έδωσε σύνθημα για αγορές.
Ωστόσο, οι επενδυτές της Ευρώπης και ειδικότερα οι Γερμανοί αξιολόγησαν το deal της Deutsche Telekom με τον αμερικανικό τηλεπικοινωνιακό γίγαντα, AT&T. Η πρώτη πούλησε στη δεύτερη την εταιρεία T-Mobile έναντι 39 δισ. δολαρίων εκ των οποίων τα 25 δισ δολάρια είναι σε ρευστό. Η είδηση έβαλε σε τροχιά «απογείωσης» το δείκτη DAX της Φρανκφούρτης και τη μετοχή της Deutsche Telekom που σημείωνε άνοδο έως 13%.
Το ελληνικό χρηματιστήριο εντάχθηκε γρήγορα στο θετικό κλίμα των ξένων αγορών και το ρόλο του «εκπροσώπου» ανέλαβε η μετοχή του ΟΤΕ και θυγατρική της Deutsche Telekom καταγράφοντας ενδοσυνεδριακά κέρδη ύψους 9,11% για να μειωθούν όμως στη συνέχεια στο 5,78%.
Ο γενικός δείκτης ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Ενδοσυνεδριακά έφθασε στις 1631 μονάδες σημειώνοντας κέρδη άνω του 2% στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης. Τελικά έκλεισε με άνοδο 1,28% στις 1.614,13 μονάδες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κοντά στη λήξη των συναλλαγών αυξήθηκε η προσφορά των μετοχών ενώ περιορίσθηκε η ζήτηση. Η εξέλιξη δεν άρεσε σε αρκετά στελέχη τα οποία θεωρούν ότι ο γενικός δείκτης έφθασε σε σημείο που... αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα συμφωνα με την τεχνική ανάλυση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ZTrade.gr το σύνολο των μετοχών του FTSE-20 δέχθηκε πίεση προς το κλείσιμο της συνεδρίασης. Οι μετοχές των τραπεζών έχασαν μεγάλο μέρος των ενδοσυνεδριακών κερδών τους.
Η Εθνική Τράπεζα ενισχύθηκε κατά 0,88% στα 6,90 ευρώ και ενδοσυνεδριακά ήταν πάνω από τα 7 ευρώ. Τα «χαρτιά» των ΔΕΚΟ που αναμένεται να ιδιωτικοποιηθούν παρουσίασαν κέρδη άνω του 3%. Ανάμεσα σε αυτά που ξεχώρισαν ήταν τα ΕΛΠΕ που ανέβηκαν 2,89%.
Αίσθηση προκάλεσε η πτώση κατά 1,88% του ΟΠΑΠ. Ο τζίρος της αγοράς κινήθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και ανήλθε μόλις στα 87,2 εκατ. ευρώ. Τα 132,5 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών. Με άνοδο έκλεισαν 99 μετοχές και 51 με ζημιές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου