Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Eurostat – Αγοραστική δύναμη: Στην προτελευταία θέση, λίγο πιο πάνω από τη Βουλγαρία η Ελλάδα

    Η αγοραστική δύναμη του ελληνικού λαού έχει υποστεί σημαντική μείωση κατά τη διάρκεια των τριών Μνημονίων “Ανάπτυξης” που επιβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

    Είμαστε οι πιο φτωχοί στην ΕΕ, μετά τους Βούλγαρους, σε αγοραστική δύναμη 

    Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Ελλάδα αντιμετώπισε σημαντικές δημοσιονομικές προκλήσεις και διευθετήθηκε με μια σειρά μέτρων λιτότητας, που επηρέασαν τον πληθυσμό της χώρας. Με βάση τα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση, λίγο πιο πάνω από τη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της Eurostat, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας σε μονάδες αγοραστικής δύναμης (PPS) διαμορφώθηκε το 2021, στο 64,6% της ΕΕ-27 και κατέλαβε την προτελευταία θέση, μεταξύ των «27» ήτοι την 26η θέση, πάνω από τη Βουλγαρία που ήταν 27η και πίσω από τις 25 άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.   Οι εκπαιδευτικοί παραμένουν στους ήδη μειωμένους κατά -40% σε σχέση με πριν το μνημόνιο επίπεδα μισθούς, χωρίς δώρα, επιδόματα κτλ.. με τον ανειδίκευτο εργάτη να λαμβάνει μεγαλύτερο μισθό από έναν νεοδιόριστο εκπαιδευτικό!!  


Πηγή: https://e-wall.net/35079/eurostat-i-agorastiki-dynami-ton-ellinon-stin-proteleftaia-thesi-ligo-pio-pano-apo-ti-voulgaria-i-ellada/

Δεν υπάρχουν σχόλια: