Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες Ford και BMW προειδοποιούν για τυχόν "BrExit"


Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η ομιλία του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέηβιντ Κάμερον αναφορικά με τα σχέδια της χώρας επί της συμμετοχής στην...
ΕΕ, η οποία αναβλήθηκε την Παρασκευή εξαιτίας της υπόθεσης ομηρίας σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στην Αλγερία.
Σχετικά, πάντως με την πιθανότητα, η Βρετανία να επιλέξει το "δρόμο" της εξόδου από την Ένωση - με όποιο καθεστώς εμπορικών και άλλων σχέσεων διατηρηθεί - προειδοποιούν δύο μεγάλοι εργοδότες στη χώρα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες Ford και BMW, οι... οποίοι συνολικά απασχολούν 20.000 άτομα.
"Κάθε χώρα πρέπει να διατηρεί την κυριαρχία της, αλλά δεν μπορεί να υπάρχει συζήτηση εγκατάλειψης ενός εμπορικού εταίρου στον οποίο κατευθύνεται το 50% των εξαγωγών σου. Αυτό θα ήταν καταστροφικό για τη βρετανική οικονομία", δηλώνει στην εφημερίδα Telegraph ο επικεφαλής Ευρώπης της Ford Στέφεν Όντελλ.
"Η Βρετανία δεν πρέπει να είναι απλώς μέρος της Ευρώπης, αλλά πρέπει να είναι ένα βασικώς ενεργό μέλος της Ευρώπης. Είναι παράλογη η σκέψης μίας Βρετανίας εκτός Ευρώπης", δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής παγκόσμιων πωλήσεων και μέλος ΔΣ της BMW Ίαν Ρόμπερτσον.
Σημειώνεται πως η Βρετανία κατέγραψε εξαγωγές-ρεκόρ στα αυτοκίνητα το 2012.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: