Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπεται ο Βουλγαράκης για το πόθεν έσχες


 
Στην τακτική δικαιοσύνη διαβιβάζεται από την κοινοβουλευτική Επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής, η υπόθεση των... Γιώργου Βουλγαράκη, του οποίου το όνομα της συζύγου του βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ.
Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, τον κ. Βουλγαράκη, η επιτροπή παραπέμπει στη δικαιοσύνη τον πρώην υπουργό, για την μη καταγραφή στο δικό του πόθεν έσχες του έτους 2007, των καταθέσεων της γυναίκας του, Κατερίνας Πελέκη στην Ελβετία, οι οποίες εμφανίζονται στη λίστα Λαγκάρντ.
Επιπλέον, η επιτροπή ασχολήθηκε και με την υπόθεση του Μανώλη Κεφαλογιάννη, και της συζύγου του, Γκρατσιέλα Γκρόλο, η οποία έχει κληρονομήσει από την μητέρα της καταθέσεις στην HSBC, που περιλαμβάνονται και αυτές στη λίστα Λαγκάρντ.
Με δεδομένο ότι ο κ. Κεφαλογιάννης είχε αναφέρει στο πόθεν έσχες του πως η σύζυγός του, ήταν ενδεχομένως κληρονόμος των καταθέσεων αυτών, η Επιτροπή θεώρησε επαρκείς τις εξηγήσεις του και απλώς αποφάσισε να στείλει το υπόμνημα του βουλευτή στον οικονομικό εισαγγελέα προς ενημέρωσή του.
Τέλος, σε ό,τι αφορά τον πρώην υπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Γιάννο Παπαντωνίου και την μη δήλωση στο πόθεν έσχες του, των καταθέσεων ύψους 1,3 εκ. ευρώ της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου στην Ελβετία, η λήψη της απόφασης, αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 17 Ιανουαρίου, λόγω ανεπαρκούς ενημέρωσης ορισμένων μελών της.
Σημειώνεται τέλος, πως η Επιτροπή αποφάσισε να ζητήσει αναλυτική ενημέρωση εντός 20ημέρου από τον πρώην υπουργό της ΝΔ, Πέτρο Δούκα, για την μεγάλη μείωση ύψους 1 εκ. ευρώ, που παρουσιάζουν οι τραπεζικές του καταθέσεις το έτος 2009 σε σχέση με το έτος 2010.

http://www.trelokouneli.gr/sth-dikaiosunh-parapempetai-o-boulgarakhs-gia-to-pothen-esches/

Δεν υπάρχουν σχόλια: