Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Βόμβα Λαυρεντιάδη έτοιμη να εκραγεί


Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Το μήνυμα του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη από το κελί του στον Κορυδαλλό που διαχέεται ήδη σε διάφορα κέντρα εξουσίας, πολιτικά και οικονομικά, είναι πια συγκεκριμένο: «Αν δεν με στηρίξετε, θα σας πάρω όλους...
μαζί μου. Δεν έκανα μόνος μου όσα κατηγορούμαι, αλλά με τη στήριξη και συχνά συμμετοχή υπουργών, κρατικών παραγόντων, εκδοτών, δημοσιογράφων, τραπεζικών».
Οι άνθρωποι που συνάντησαν τον πρώην παντοδύναμο τραπεζίτη στην αίθουσα επισκέψεων των φυλακών τις ημέρες των εορτών, ήταν οι παραλήπτες του μηνύματος αυτού, το οποίο ήδη μεταφέρθηκε όπου έπρεπε, σύμφωνα με τις οδηγίες Λαυρεντιάδη.
Όλοι όσοι τον συνάντησαν στις φυλακές μιλάνε για έναν άνθρωπο σε πλήρη ψυχική κατάρρευση, με πρόβλημα υγείας αλλά και αποφασισμένο να αποκαλύψει ονόματα πολιτικών και παραγόντων που συμπορεύτηκαν μαζί του τα τρία τελευταία χρόνια στις όποιες παρανομίες του.
Ο Λαυρεντιάδης υποστηρίζει ότι έχει στοιχεία για όλους αυτούς. Σε θησαυροφυλάκιο τραπέζης του εξωτερικού βρίσκονται έγγραφα, μαγνητοταινίες και βίντεο από τις συναντήσεις και συζητήσεις του Λαυρεντιάδη με πολιτικούς, οικονομικούς παράγοντες, εκδότες, δημοσιογράφους, τραπεζικούς και δικαστικούς που όταν αποκαλυφθούν- όπως απειλεί ο Λαυρεντιάδης- θα τινάξουν στον αέρα το πολιτικό-οικονομικό σύστημα της χώρας.
Ωστόσο, πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες που γνωρίζουν τις δραστηριότητες του Λαυρεντιάδη αποκλείουν σε κάθε περίπτωση να έχει στην κατοχή του στοιχεία συνενοχής της παρανομίας του πολιτικών και οικονομικών παραγόντων και υποστηρίζουν ότι όλα αυτά τα διαχέει ο Λαυρεντιάδης για να εκβιάσει καταστάσεις και πρόσωπα.
Πάντως, ο έγκλειστος πρώην τραπεζίτης, αγνοώντας τις υποδείξεις των δικηγόρων του και των συνεργατών που του απέμειναν, διατείνεται ότι τις επόμενες εβδομάδες θα βγάζει σταδιακά τα στοιχεία που έχει για τους επώνυμους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, με τους οποίους συνεργάστηκε τα τελευταία χρόνια στις δραστηριότητες του, προκαλώντας έτσι ένα διαρκές «τηγάνισμα» όσων τον έχουν εγκαταλείψει σήμερα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/266736/vomva-layrentiadi-etoimi-na-ekragei#ixzz2GtKlSXU4

Δεν υπάρχουν σχόλια: