Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

«Πρέπει να κινήσουμε την αγορά για να πάρουμε χρήματα»


 Σ.τ.Β.: Μπα βγήκε να μιλήσει η υπέρτατη κωλοτούμπα που είναι βουτηγμένη μέσα στα οικονομικά σκάνδαλα και σώθηκε απλά γιατί επέστρεψε πίσω στη ΝΔ;
Την αντίδρασή της στην... «υπέρμετρη φορολόγηση των φορολογουμένων -και δη των συνεπών», εξέφρασε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, κατά τη συζήτηση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.
«Στηρίζω ολόψυχα την πολιτική δημοσιονομικής εξυγίανσης. Αλλά θα πρέπει να γίνει με πιο αποδοτικό τρόπο. Γι” αυτό αντιδρώ στην υπέρμετρη φορολόγηση των φορολογουμένων -και δη των συνεπών», ανέφερε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής.
Η κ. Μπακογιάννη αναγνώρισε τα «αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα» του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης, τη μεταστροφή των απόψεων των εταίρων για την Ελλάδα, την αρχή αποπληρωμής των κρατικών υποχρεώσεων προς τον ιδιωτικό τομέα και της όποιας ρευστότητας παρατηρείται στην αγορά.
Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, όμως, συνεχίζουμε να είμαστε δέσμιοι αντιαναπτυξιακών πρακτικών. Δεν συζητάμε μια συνολική, βαθιά φορολογική μεταρρύθμιση που θα οδηγήσει σε ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα. Συνεχίζεται μια πρακτική που συντηρεί ένα ασταθές φορολογικό τοπίο. Οικογενειακοί προϋπολογισμοί ανατρέπονται, μισθωτοί και συνταξιούχοι δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει».
Σημείωσε, ακόμη, ότι χρειάζεται να πέσουν οι φορολογικοί συντελεστές και οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, ακριβώς «γιατί το κράτος θα πρέπει να εισπράξει περισσότερα. Πρέπει να κινήσουμε την αγορά για να πάρουμε χρήματα».
Η βουλευτής της ΝΔ ζήτησε εκ νέου πρωτοβουλία της κυβέρνησης για το πετρέλαιο θέρμανσης, προβλέποντας πως με τις επιστροφές φόρου στο πετρέλαιο και τα πρόστιμα που θα επιβάλλει η ΕΕ για την περιβαλλοντική ρύπανση από τα τζάκια, «η σούμα για το κράτος θα είναι αρνητική».

http://www.trelokouneli.gr/prepei-na-kinisoume-thn-agora-gia-na-paroume-chrimata/

Δεν υπάρχουν σχόλια: