Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ OFF SHORE ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΚΗ

Νέα σημαντικά στοιχεία έχουν προκύψει από τη δικαστική έρευνα που εξελίσσεται στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου. Μεταξύ άλλων, εντοπίστηκαν τρεις νέες εξωχώριες εταιρείες μέσω των οποίων διακινήθηκαν μεγάλα... 

ποσά στο πλαίσιο της ροής μαύρου χρήματος από τις μίζες των εξοπλισμών.

Τις δικαστικές αρχές απασχολεί ιδιαίτερα η εταιρεία NORIS, η οποία χρησιμοποιήθηκε από τον Άκη Τσοχατζόπουλο για την αγορά των μετοχών του βιβλιοπωλείου Ιανός, καθώς και η εταιρεία που διαχειριζόταν τη NORIS, ελβετικών συμφερόντων, με την ονομασία ΚΑΜΙΝΑΔΑ.

Εν τω μεταξύ, ευθεία επίθεση στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεσή του, και στον εξάδελφό του, Νίκο Ζήγρα, εξαπολύει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, απειλώντας με μηνύσεις και αγωγές με αφορμή την επιβαρυντική γι' αυτόν απολογία του εξαδέλφου του.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κάνει λόγο για «προσωπική εμπάθεια» του ανακριτή και «συναλλαγή», υποστηρίζοντας ότι υποσχέθηκε στο Ζήγρα την αποφυλάκιση του.

«Τραγική είναι πλέον η ευθύνη του ανακριτή που, καθοδηγούμενος από προσωπική εμπάθεια στο πρόσωπό μου και στην οικογένειά μου, εκμεταλλεύεται και έναν άρρωστο άνθρωπο, υποσχόμενος υποκριτικά την αποφυλάκισή του» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση Τσοχατζόπουλου: 

«Ήδη πριν λίγες μέρες, με αφορμή πληροφορίες σε blogs και στο ιντερνέτ, ότι επίκεινται και νέες στοχευμένες συνεργασίες του ανακριτή με κατηγορουμένους, προειδοποίησα ότι αυτή η ανήθικη πρακτική που εφαρμόζει η ανακριτική αρχή –έστω και μιας παρανομούσας Δικαιοσύνης, την οποία τους τελευταίους τρεις μήνες την δοκιμάσαμε και υποστήκαμε όλοι οι κρατούμενοι της κοινής μας υπόθεσης στον Κορυδαλλό- και μάλιστα στο όνομα της Δικαιοσύνης, συναλλασσόμενης με υποσχέσεις αποφυλάκισης και με σκοπό να εκμεταλλευθεί τις οριακές πλέον αντοχές ψυχικής και σωματικής υγείας κάποιων φυλακισμένων, έφτασε στο τέλος της. Δεν πάει άλλο.



http://fimotro.blogspot.gr/2012/07/off-shore.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: