Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012

ΜΙΝΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Έως και τους 39 βαθμούς κελσίου αναμένται να φθάσει σήμερα ο υδράργυρος στα ηπειρωτικά, όπου το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, ενώ στα ορεινά της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας είναι πιθανόν να... 

εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Στην Αττική, αίθριος θα είναι ο καιρός, με το θερμόμετρο να δείχνει από 23 έως 28 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Στη Θεσσαλονίκη θα είναι γενικά αίθριος ο καιρός, ενώ θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς.
Σε Μακεδονία και Θράκη επίσης θα είναι γενικά αίθριος ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 37 βαθμούς κελσίου.
Στα νησιά Ιονίου, στην Ήπειρο, τη Δυτική Στέρεα και τη Δυτική Πελοπόννησο θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 38 βαθμούς κελσίου. Στο Ιόνιο και τα παραθαλάσσια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, Ανατολική Στέρεα, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησο επίσης θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά το μεσημέρι-απόγευμα. Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 39 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα είναι αίθριος. Aνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στην Κρήτη τοπικά η μεγίστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.
Στα νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Aνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 35 βαθμούς κελσίου.http://fimotro.blogspot.gr/2012/07/blog-post_9839.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: