Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

«Άφωνο» το ΒΒC!


Σοκαρισμένα τα διεθνή ΜΜΕ από την κατάσταση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και τις συνθήκες προπόνησης των Ελλήνων Ολυμπιονικών. Δείτε τι (κατα)γράφουν. Δημοσιογράφος του BBC βρέθηκε στην Αθήνα για να κάνει....


ρεπορτάζ σχετικά με την κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων και... «πάγωσε» με την εικόνα που αντίκρισε στο αθλητικό κέντρο του Άγιου Κοσμά.

«Δεν υπάρχουν χρήματα για να επισκευαστεί ο κλιματισμός στο κλειστό γυμναστήριο. Οπότε οι Έλληνες σταρ των Ολυμπιακών Αγώνων υποφέρουν. Τα στρώματα έχουν παραδώσει το πνεύμα τους και ο εξοπλισμός παρουσιάζει προβλήματα εξαιτίας του χρόνου. Όλες οι εγκαταστάσεις καταρέουν και όλα αυτά σε διάστημα οκτώ ετών», αναφέρει σχετικά στο άρθρο του, με την Βάσω Μιλλούση που είναι από τις γνωστότερες Ευρωπαίες γυμνάστριες να εξηγεί:

«Δεν έχουμε χρήματα για επιδέσμους, γιατρούς ή φυσιοθεραπευτές. Δεν μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες προπόνησης μας και δεν υπάρχει προϋπολογισμός για να προετοιμαστούμε στο εξωτερικό. Η ομοσπονδία προσπαθεί για το καλύτερο, όμως όλα είναι τόσο δύσκολα». 

«Ναι, έγιναν λάθη και σπαταλήσαμε πολλά χρήματα, ωστόσο η Αθήνα έγινε μια μοντέρνα πόλη. Μετά τους Αγώνες είχαμε καινούργιο αεροδρόμιο, καινούργιους δρόμους και καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες. Το να κατηγορούμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας είναι εύκολο, ωστόσο πρέπει να κάνουμε το ίδιο και για τις κυβερνήσεις που αύξησαν το δημόσιο χρέος όλα αυτά τα χρόνια», παραδέχεται ο πρόεδρος της ελληνικής ολυμπιακής επιτροπής (ΕΟΕ), Σπύρος Καπράλος.



http://www.trelokouneli.gr/2012/07/c.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: