Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012

Το υγιές κομμάτι της Aγροτικής Τράπεζας απορρόφησε η Πειραιώς


Την απορρόφηση από την Τράπεζα Πειραιώς του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας, ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση η Τράπεζα της Ελλάδος, με γνώμονα τη διασφάλιση των καταθέσεων και της....


χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, προχώρησε στη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής στην Τράπεζα Πειραιώς.

Προηγουμένως, η Τράπεζα Πειραιώς είχε υποβάλλει σχετική αίτηση στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η οποία και εγκρίθηκε.

Βολές κατά της κυβέρνησης για την πώληση της Αγροτικής Τράπεζας εξαπέλυσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, κατηγορώντας την για παραπλάνηση των αγροτών. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: "Η Αγροτική Τράπεζα είναι ένας δημόσιος τραπεζικός πυλώνας που δεν πρέπει να κλείσει. Γιατί μέσα της έχει εγγυήσεις αγροτικής γης, που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της και δεν πρέπει να μείνει χωρίς χρηματοδότηση. Τα προβλήματα της Αγροτικής Τράπεζας κινδυνεύουν να οδηγήσουν τους αγρότες σε αφανισμό. Ούτε φυτοφάρμακα ούτε λιπάσματα δεν μπορούν πλέον να αγοράσουν. Υπάρχουν περίπου 7 δισ. ευρώ που υπολογίζουμε ότι θα περισσέψουν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την Αγροτική".

Αυτά έλεγε ο κύριος Σαμαράς τρεις ημέρες πριν τις εκλογές και τα ίδια έλεγαν οι βουλευτές του κατ' εντολήν του. Τώρα πλέον αποκαλύπτεται μια ακόμα μεγάλη παραπλάνηση των Ελλήνων αγροτών.

Η ΑΤΕ ιδρύθηκε για να αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης και ως τέτοια θα έπρεπε να είναι μέρος ενός ισχυρού δημόσιου πιστωτικού πυλώνα για την ανάπτυξη της χώρας διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων της.

Ο διαχωρισμός της σε «καλή» και «κακή» δεν δίνει λύση στην περιουσία χρεωμένων συνεταιρισμών, χρεωμένων χοιροτροφικών, πτηνοτροφικών και κτηνοτροφικών επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση όφειλε με την ανακοίνωση της ιδιωτικοποίησης να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της για όλα τα παραπάνω.

Για αυτό και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν ήδη ζητήσει ενημέρωση στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων από τον κύριο Στουρνάρα.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδος είναι υπόλογοι για τον παραπάνω χειρισμό της υπόθεσης.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ασκήσουν όλα τα νόμιμα μέσα προκειμένου να λάμψει η αλήθεια για το ξεπούλημα της ΑΤΕ και τον κίνδυνο στον οποίο υποβάλλονται οι Έλληνες αγρότες.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να δεχθούν τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και τη μετατροπή της αγροτικής γης σε τσιφλίκι της τρόικας, διότι δεν έχει ξεκαθαριστεί πόσο ουσιαστικό έλεγχο θα ασκεί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στη νέα τράπεζα και επομένως στην υποθηκευμένη αγροτική γη των ενήμερων δανείων».http://www.trelokouneli.gr/2012/07/blog-post_497.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: