Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

Βούλα Παπαχρήστου: Τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ για τον αποκλεισμό


Το BBC αναμεταδίδει την είδηση του αποκλεισμού ενώ και οι New York Times αναφέρουν ότι το σχόλιο της ''κόστισε'' η θέση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το Skynews στην ιστοσελίδα του αναφέρει ότι «Η Ελλάδα έστειλε σπίτι της μια από τις αθλήτριες της ολυμπιακής ομάδας, για σχόλιο της σε κοινωνικό δίκτυο, ως ρατσίστρια». «Η αθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου αποβλήθηκε από....


την αποστολή της χώρας της στους αγώνες του Λονδίνου επειδή διακωμώδησε αφρικανούς μετανάστες και εξέφρασε την στήριξή της σε ακροδεξιό κόμμα, στη σελίδα της στο twitter».

Στο ίδιο μήκος κύμματος και το CBS αλλά και η βρετανική Guardian στην οποία αναφέρεται το γεγονός και ο αντίκτυπος που προκλήθηκε μετά το tweet της αθλήτριας.

Η Washington Post γράφει οτι «η Ελλάδα έθεσε εκτός της αποστολής των Ολυμπιακών Αγώνων την αθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου για ένα σχόλιο της στο τουίτερ που διακωμωδούσε Αφρικανούς μετανάστες και εξέφραζε την υποστήριξή της σε ακροδεξιό κόμμα».

Την είδηση μετέδωσε και το πρακτορείο Reuters αναφέροντας ότι «η Ελληνίδα αθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου αποβλήθηκε από την αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω ρατσιστικής ανάρτησης στο τουίτερ».http://www.trelokouneli.gr/2012/07/blog-post_9485.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: