Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΠΕΡΑΙΩΣΗ - ΕΞΠΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Περαίωση-εξπρές των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων 800.000 ελεύθερων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών μέσα στο καλοκαίρι για να δώσει ανάσα στα άδεια κρατικά ταμεία. Σύμφωνα... 
με την εφημερίδα Τα Νέα, το υπουργείο Οικονομικών προωθεί κλείσιμο των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων με διαδικασίες-εξπρές για 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την Εφορία.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών, η νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία θα βασιστεί σε μια παλιά εγκύκλιο για τους συνοπτικούς ελέγχους.

Πρόκειται επί της ουσίας για την εγκύκλιο στη βάση της οποίας οι ορκωτοί ελεγκτές διενεργούν ελέγχους σε μεγάλες επιχειρήσεις (ΑΕ και ΕΠΕ) για τη χορήγηση φορολογικού πιστοποιητικού (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 80 του ν. 3842/2010).

Με την τελευταία περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων για την περίοδο 2000-2009, το υπουργείο Οικονομικών είχε καταφέρει να εισπράξει έξτρα έσοδα πάνω από 2 δισ. ευρώ, αν και σήμερα ο πήχης θα πρέπει να τεθεί σαφώς χαμηλότερα.

Στην νέα περαίωση οι διαδικασίες θα είναι απλές, η πληρωμή των έξτρα φόρων θα δίνει άφεση των όποιων φορολογικών αμαρτιών του παρελθόντος και υπάρχουν προσδοκίες ότι ακόμα και σήμερα, που η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών βρίσκονται σε συνθήκες ασφυκτικές όσον αφορά τη ρευστότητά τους, να υπάρξει ανταπόκριση.



http://fimotro.blogspot.gr/2012/07/blog-post_5888.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: