Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

"Φωτιά" τα νέα εκκαθαριστικά


Σημαντικά αυξημένο φόρο εισοδήματος καλούνται να πληρώσουν φέτος οι φορολογούμενοι. Η μείωση του αφορολόγητου ορίου, η θέσπιση υψηλότερων τεκμηρίων, η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης και η περικοπή των φοροαπαλλαγών έχει σαν αποτέλεσμα τη... βεβαίωση σημαντικά υψηλότερων ποσών σε σχέση με πέρυσι.

Από τα πρώτα στοιχεία για την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων και συγκεκριμένα των πρώτων 13.000 που όπως έγραψε το capital.grυποβλήθηκαν τις πρώτες τρεις ημέρες από την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πύλης της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων προκύπτει πρόσθετος φόρος περίπου 7.000.000 ευρώ ή επιπλέον 540 ευρώ ανά δήλωση σε σχέση με πέρυσι.

Σημειώνεται ότι η μέση επιβάρυνση για φέτος θα είναι πολύ μεγαλύτερη καθώς οι φορολογούμενοι με μεγάλα εισοδήματα που θα κληθούν να πληρώσουν και τους περισσότερους φόρους επιλέγουν παραδοσιακά να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση κοντά στην εκπνοή της σχετικής προθεσμίας, δηλαδή έως τις 15 Ιουνίου.

Φέτος είναι υποχρεωτική η υποβολή της φορολογικής δήλωσης μέσω ίντερνετ για όλους τους φορολογούμενους με ετήσιο εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ (πλην των συνταξιούχων).


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: