Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΜΟΝΤΙ: Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΛΥΣΗ

Την πεποίθηση ότι «η ΕΚΤ, η ΕΕ και οι ελληνικές αρχές θα βρουν μια λύση», ώστε η Ελλάδα να βγει από την οικονομική κρίση και να παραμείνει στην Ευρωζώνη, εξέφρασε...

ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε: «Νομίζω πως οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ», ωστόσο «δεν είναι όλοι οι Έλληνες έτοιμοι να κάνουν ό,τι πρέπει για να παραμείνουν στο ευρώ».

Ο Μάριο Μόντι συνέχισε, λέγοντας: «Αλλά νομίζω πως καθώς προχωράμε προς τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, το αίσθημα στην Ελλάδα -που είναι κρίσιμο για τη χώρα και νομίζω επίσης και για την Ευρώπη, αλλά σίγουρα για τη χώρα- να παραμείνει στο ευρώ, θα κατακτήσει τα πνεύματα και τα πολιτικά προγράμματα».

«Νομίζω πως σε αυτό το πλαίσιο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ελληνικές αρχές, ή ό,τι απομένει απ' αυτές στη διαδικασία που οδηγεί στις εκλογές, θα βρουν μια λύση», υπογράμμισε ο κ. Μόντι.

Σύμφωνα με τον ιταλό πρωθυπουργό, «δεν θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ που η Ευρώπη χτυπά σ' έναν τοίχο και ξαφνικά, όλα τα πνεύματα εγείρονται, η πολιτική βούληση συγκλίνει, και βρίσκεται η λύση. Όμως είναι μια κατάσταση κρίσιμη».


http://fimotro.blogspot.com/2012/05/blog-post_1609.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: