Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Η πτώση της φοιτητικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΠ) που ξεπερνάει τις 6 μονάδες και η άνοδος των αριστερών παρατάξεων (Ενιαίες Ανεξάρτητες Αριστερές Κινήσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Αριστερή Ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ ) είναι...τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τα τελικά στοιχεία των εφετινών φοιτητικών εκλογών. Παράλληλα, πρώτη δύναμη παραμένει στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ η ΔΑΠ της Νέας Δημοκρατίας που διατήρησε τις δυνάμεις της, ενώ στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα κινήθηκε και η Πανσπουδαστική (ΚΚΕ).

Εν τω μεταξύ μικροεπεισόδια έγιναν το βράδυ της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης των ψήφων των φοιτητικών εκλογών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σύμφωνα με μάρτυρες, αναρχικοί που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το πανεπιστήμιο άρχισαν να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην οδό Πατησίων, όπου και πραγματοποιούν ελέγχους για παράνομους μετανάστες.

Οι αστυνομικοί τους κυνήγησαν και οι αναρχικοί μπήκαν στο προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου, όπου και οι αστυνομικοί τους ακολούθησαν.

Τόσο οι πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος, πάντως, όσο και φοιτητές κατήγγειλαν ότι οι αστυνομικοί συμπεριφέρθηκαν βίαια και εκφοβιστικά προς το σύνολο των παριστάμενων στον χώρο.



http://fimotro.blogspot.com/2012/05/blog-post_4874.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: