Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Όλη η αλήθεια για το τελεσίγραφο Μέρκελ

merkelitaΗ εντολή Μέρκελ για δημοψήφισμα με το ερώτημα ναι ή όχι στο ευρώ εδόθη στην απόρρητη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια, παρά την μετέπειτα «κατηγορηματική διάψευση» της Καγκελαρίας.

Αυτό που δεν έγινε γνωστό είναι ότι η κ. Μέρκελ ζήτησε από τον κ. Παπούλια «η πρωτοβουλία για το δημοψήφισμα να φανεί...
ότι προέρχεται από την Ελλάδα».


Ο Πρόεδρος, έμπειρος διπλωμάτης, απάντησε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί έχουμε πλέον υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία βάση του Συντάγματος δεν μπορεί να λάβει απόφαση για δημοψήφισμα.


Η κ. Μέρκελ επεσήμανε ότι μόνο με δημοψήφισμα θα ξεκαθαρίσει το θέμα της παραμονής ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ και οι δανειστές θα ηρεμήσουν, αφού θα έχει δεσμευτεί πλέον ο λαός και όχι κάποιοι πολιτικοί στην τήρηση του μνημονίου.


Μετά την «αππόριτη τηλεφωνική επικοινωνία» ο κ. Παπούλιας αποφάσισε να ενημερώσει τον πρωθυπουργό κ. Πικραμένο και τον υπουργό εξωτερικών κ. Μολυβιάτη. Ο κ. Μολυβιάτης επικοινώνησε με τον γερμανό ομόλογό του κ. Βερστερβέλε, ο οποίος «μετέφρασε» την εντολή Μέρκελ σε «σκέψεις τις Καγκελαρίου» και ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους αρχηγούς των κομμάτων.


Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από κύκλους της προεδρίας και του υπουργείου εξωτερικών.
Πηγή

http://antikatoxiko.blogspot.com/2012/05/blog-post_9015.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: