Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Γερμανοί εφοριακοί καταζητούνται από τις Ελβετικές αρχές


Λάδι στη φωτιά ρίχνει η απόφαση των ελβετικών αρχών να εκδώσουν ένταλμα σύλληψης σε βάρος τριών γερμανών εφοριακών που διαμεσολάβησαν στην αγορά του περίφημου «cd των φοροφυγάδων» το 2010. Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, οι τρεις εφοριακοί....
κατηγορούνται από την Ελβετία για οικονομική κατασκοπία. Σύμφωνα με το ένταλμα, «υπάρχει βάσιμη υποψία ότι η Γερμανία έδωσε σαφείς εντολές για διενέργεια οικονομικής κατασκοπείας σε βάρος της Credit Suisse». Για σκάνδαλο έκανε λόγο η γερμανική αντιπολίτευση, ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δείχνει κατανόηση για την κίνηση των ελβετικών αρχών, λέγοντας ότι η Ελβετία έχει το ποινικό της δίκαιο και ότι η παραβίαση του τραπεζικού απορρήτου στη χώρα αυτή τιμωρείται. 

Το cd περιείχε στοιχεία Γερμανών καταθετών στην Credit Suisse και το είχε «προσφέρει» έναντι 2,5 εκατομμυρίων ευρώ πρώην υπάλληλος της τράπεζας στις γερμανικές αρχές. Το cd αγόρασε τελικά η κυβέρνηση του γερμανικού ομόσπονδου κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/04/blog-post_7287.html#ixzz1oGkUQ8MZ

Δεν υπάρχουν σχόλια: