Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Moody’s: Υποβάθμισε 3 αμερικανικές τράπεζες


Τρεις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες υποβάθμισε η Moody’s, διατηρώντας παράλληλα τις προοπτικές τους σε αρνητικό.
Η Moody’s υποβάθμισε την Bank of America σε «Baaa1» από «A2» και...
τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική διαβάθμιση της τράπεζας σε «Prime-2» από «Prime-1», καθώς και τη μακροπρόθεσμη διαβάθμιση των καταθέσεων σε «A2» από «Aa3».

Η υποβάθμιση οφείλεται στις μειωμένες πιθανότητες οικονομικής στήριξης της τράπεζας από την αμερικανική κυβέρνηση, εφόσον κριθεί απαραίτητο. Πάντως, η Moody’s διευκρινίζει ότι η εξέλιξη «δεν αντανακλά την επιδείνωση της πιστωτικής ποιότητας της Bank of America, η οποία έχει κάνει σημαντική πρόοδο στη βελτίωση της κεφαλαιακής της θέσης αλλά και της θέσης ρευστότητας μέσω της απομάκρυνσης μη βασικών παγίων, της αξιολόγησης και του ελέγχου του κινδύνου αλλά και την συγκράτηση της ανάληψης ρίσκου».
Επίσης, ο οίκος υποβάθμισε και την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας της Wells Fargo, σε "A2" από "A1" ακριβώς για τους ίδιους λόγους, ενώ η Citigroup υποβαθμίστηκε σε "Prime-2" από "Prime-1".
Η μακροπρόθεσμη διαβάθμιση της Citigroup διατηρήθηκε ωστόσο σε "A3", λόγω της βελτίωσης του πιστωτικούς της προφίλ και της ενδυνάμωσης του προφίλ ρευστότητας τα δύο τελευταία χρόνια.
newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: