Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

«Θα αναπτύξουμε τα όπλα που κρίνουμε απαραίτητα» διαμηνύει η Ρωσία στο ΝΑΤΟ

Την αιχμηρή αντίδραση της Μόσχας προκάλεσαν τα σχόλια του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ σχετικά με τα οπλικά συστήματα που πρέπει να αναπτύξει η Ρωσία με...
ειδικότερη αναφορά στο πυρηνικό της οπλοστάσιο.

Ο πρεσβευτής της ρωσικής κυβέρνησης στο ΝΑΤΟ, Ντμίτρι Ρογκόζιν, σε σχόλια του στο πρακτορείο Interfax απέρριψε τις δηλώσεις του Άντερς Φογκ Ράσμουσεν στη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, σύμφωνα με τον οποίο το Κρεμλίνο δεν πρέπει να αναπτύξει νέους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους.

«Θα αναπτύξουμε τις άμυνές μας με οποιονδήποτε τρόπο θεωρούμε αναγκαίο», δήλωσε ο Ρογκόζιν και πρόσθεσε ότι «η Ρωσία πάντα προστάτευε και θα συνεχίσει να προστατεύει την εθνική της ασφάλεια και αυτό περιλαμβάνει και τη βοήθεια των νέων όπλων».

Στα σχόλια του ο Ράσμουσεν ανέφερε ακόμη ότι η Ρωσία θα δαπανήσει ίδιους πόρους και θα αυξήσει τις διεθνείς εντάσεις αν αναπτύξει μια νέα γενιά πυραύλων που μπορεί να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές.

«Δεν έχει κανένα νόημα για τη Ρωσία να δαπανήσει δισεκατομμύρια ρούβλια για ένα νέο επιθετικό σύστημα που θα στοχεύει τη Δύση. Αυτό το είδος της ρητορικής δεν είναι αναγκαίο. Αυτό το είδος σκέψης είναι ξεπερασμένο. Αυτού του είδους η επένδυση είναι σπατάλη χρημάτων», είπε συγκεκριμένα.

Ο Ρογκόζιν απέρριψε επίσης τον ισχυρισμό του Ράσμουσεν, ότι το ΝΑΤΟ δεν απειλεί τη Ρωσία, σημειώνοντας ότι η Πολωνία, η Τσεχία και οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα σύστημα πυραυλικής άμυνας το οποίο, όπως είπε, απειλεί άμεσα τις ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γερμανικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: