Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ


Ένας 42χρονος υπάλληλος του Περιφερειακού Γραφείου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στη Θεσσαλονίκης συνελήφθη στην Αθήνα από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων κατηγορούμενος για δωροδοκία και εκβίαση. Για χρέη προς το Δημόσιο συνελήφθησαν επίσης, σήμερα άλλοι...
δύο επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 42χρονος υπάλληλος απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα, αρχικά για να «αποτρέψει» έλεγχο σε ανώνυμη χρηματιστηριακή - επενδυτική εταιρεία της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια για να μην αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας της.

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία είχε προηγηθεί καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της χρηματιστηριακής εταιρείας, σύμφωνα με την οποία ο συγκεκριμένος υπάλληλος, από την αρχή του έτους και σε διάφορα χρονικά διαστήματα απαιτούσε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ για να αποτρέψει έλεγχο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην εταιρεία του.

Στη συνέχεια, όταν τελικά πραγματοποιήθηκε ο έλεγχος, απαιτούσε το ίδιο χρήματα για να μην αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας της εταιρείας, αλλά να επιβληθεί μόνο χρηματικό πρόστιμο.

Οι αστυνομικοί προσημείωσαν τα χαρτονομίσματα των 1.500 ευρώ τα οποία παρέδωσε ο διεύθυνων σύμβουλος στον 42χρονο κατά τη συνάντηση που είχαν χθες το απόγευμα.

Στη συνέχεια αστυνομικοί που επιτηρούσαν διακριτικά τον χώρο, συνέλαβαν τον υπάλληλο και κατέσχεσαν τα χρήματα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημελλειοδικών Αθηνών.

Δύο συλλήψεις για χρέη προς το Δημόσιο

Συνελήφθη το πρωί 51χρονος διευθύνων σύμβουλος εταιρείας τεχνολογικών συστημάτων, που εδρεύει στη Θέρμη, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ΄ εξακολούθηση.

Όπως ανακοινώθηκε, τo ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 262.306,80 ευρώ, για το χρονικό διάστημα από 31 Ιανουαρίου του 2011 έως 31 Μαΐου του ίδιου έτους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Χθες στην Αθήνα συνελήφθη διευθύνων σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας εμπορίας ειδών ένδυσης για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 2.243.513,04 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. 



http://fimotro.blogspot.com/2012/03/blog-post_3001.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια: