Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ποιος είναι ο 'trader' που προέβλεψε την καταστροφή στο Ράδιο Αρβύλα;

XRIMANEWS.GRΑίσθηση έχει προκαλέσει στην Ελλάδα ένα βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή Ράδιο Αρβύλλα με έναν trader που προέβλεπε το τέλος του κόσμου και που εξηγούσε ότι δεν υπάρχουν κυβερνήσεις αλλά πως η μοναδική κυβέρνηση είναι η Goldman Sachs.Το βίντεο είχε προβληθεί από το BBC πριν μερικούς μήνες και είχε προκαλέσει αίσθηση και στη Βρετανία.
Αυτό, ωστόσο, που δεν...
έχει γίνει ακόμη γνωστό στην Ελλάδα είναι πως τις επόμενες ημέρες το BBC δέχτηκε χιλιάδες αιτήματα για το κατά πόσο ο συγκεκριμένος trader ήταν πράγματι ειδικός στις αγορές, αν είχε κάπου δημοσιευμένες αναλύσεις, αρθρογραφία, προβλέψεις, βιβλία του, τί επάγγελμα έκανε κλπ.
Το θέμα απασχόλησε για 2-3 ημέρες τον αγγλικό τύπο καθώς τόσο χρειάστηκε για να γίνει γνωστό ότι ο Rastani δεν είναι παρά ένα γλυκό παιδί που ζει στο σπίτι της κοπέλας του, έχει αγάπη για τις επενδύσεις στο χρηματιστήριο αλλά μετά από 4 χρόνια προσπαθειών ο λογαριασμός του γράφει -10.000 λίρες, έχει μια μικρή με άσχετη με τα χρηματιστηριακά δραστηριότητα ατομική επιχείρηση με κεφάλαιο στο λογαριασμό της 900 λιρών Αγγλίας και τελικά όσα είπε για την Goldman ήταν αυτά που άκουσε στην τηλεόραση από άλλους ή που διάβασε στο ίντερνετ.
Αμέσως μετά η εφημερίδα Telegraph έκανε ένα θέμα με τον Rastani, ο οποίος και είπε τα εξής: "Με πλησίασε το BBC, εγώ είμαι ένα άτομο που αναζητώ την προσοχή. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που μιλώ γενικότερα. Αυτός είναι ο λόγος που συμφώνησα να πάω στο BBC. Μου αρέσει η προσοχή. Η επένδυση στο χρηματιστήριο είναι το χόμπι μου, όχι εργασία. Είμαι άνθρωπος που μιλώ. Μιλώ πολύ. Μου αρέσει η όλη ιδέα του να μιλάω δημόσια".
Ο Rastani λοιπόν κέρδισε την προσοχή που ήθελε και με το παραπάνω αν και στη συνέχεια στη Βρετανία έγινε αντικείμενο χλευασμού και πολλών αρνητικών σχολίων από το κοινό που ένιωσε ότι εξαπατήθηκε. Στην Ελλάδα, τώρα, το βίντεο μόλις έφτασε στο ευρύ κοινό με τη χτεσινή προβολή του στην πολύ δημοφιλή εκπομπή 'Ράδιο Αρβύλλα' οπότε ακόμη είναι πολύ νωπό.
XrimaNews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: