Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Στο βαθύ κόκκινο το άνοιγμα της Wall Street, πτωτικό το κλείσιμο στην Ευρώπη

Με έντονα πτωτικό κλίμα ξεκίνησε η χρηματιστηριακή συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη την Τρίτη, όπου οι δείκτες βρέθηκαν να υποχωρούν με πλέον του 3% μία ώρα μετά το άνοιγμα.

Iσχυρή η πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές, όπου ο DAX στη Φρανκφούρτη και ο CAC στο Παρίσι έκλεισαν με υποχώρηση μεγαλύτερη του...

5% στον απόηχο και την ενίσχυσης των γαλλικών CDS.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones βρισκόταν λίγο μετά το άνοιγμα στις 10.826,01 μονάδες με πτώση 3,68% και ο Nasdaq στις 2.403,58 μονάδες με υποχώρηση -3,18%. Στα ίδια επίπεδα και η «βουτιά» για του S&P500, ο οποίος υποχωρούσε κατά 3,44% στις 1.132,16 μονάδες.

Σε εταιρικό επίπεδο, οι επενδυτές αναμένουν εταιρικά αποτελέσματα από τις Cisco Systems, News Corp, Computer Sciences και Macy's.

Οι ισχυρές πτωτικές τάσεις μεταφέρθηκαν από την Ευρώπη, όπου οι δείκτες έκλεισαν με νεά «βουτιά» της τάξης του 5%. Στο αρνητικό κλίμα είχαν συντελέσει οι φήμες για επικείμενη υποβάθμιση της Γαλλίας, που πάντως διαψεύστηκαν από τους τρεις οίκους αξιολόγησης νωρίς το απόγευμα.

Πρωταγωνιστές της υποχώρησης ήταν οι μετοχές των γαλλικών τραπεζών, με εκείνη της Societe Generale να υποχωρεί κατά 15%. Το κλίμα επιδείνωσε και η είδηση για κύμα απολύσεων στη γερμανική E.On, η μετοχή τη οποίας υποχώρησε κατά 11%.

Ο DAX30 στη Φρανκφούρτη έκλεισε κατά 5,13% χαμηλότερα και ο CAC40 στο Παρίσι έπεσε κατά κατά 5,45%. Με πτώση 3,05% έκλεισε και ο FTSE100 στο Λονδίνο.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: