Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

“Ανάσα” από τη ΔΕΗ στην κυπριακή ηλεκτροπαραγωγή


Νωρίτερα απ’ όσο προγραμματίζονταν έγινε η ένταξη στο ηλεκτρικό δίκτυο της Κύπρου , των γεννητριών που είχε παραχώρησει η ΔΕΗ, για ενίσχυση της ηλεκτροπαραγωγής, μετά το πλήγμα της έκρηξης της 11 Ιουλίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής Ηλεκτρισμού της Κύπρου (ΑΗΚ) , σήμερα συνδέθηκαν με το δίκτυο γεννήτριες ισχύος 50 μεγαβάτ και συνεχίζονται οι εργασίες για ολοκλήρωση της σύνδεσης και των άλλων.


Οι ηλεκτρογεννήτριες που έστειλε η Ελλάδα έχουν συνολική εγκατεστημένη ισχύ της τάξεως των 75 μεγαβάτ.
Όπως αναφέρει άλλωστε στην ανακοίνωσή της, η ΑΗΚ, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι αναγκαίες προκαταρκτικές εργασίες για την εγκατάσταση των γεννητριών που νοικιάστηκαν από την αμερικανική εταιρεία "International Energy" και οι οποίες θα τοποθετηθούν στα δύο εργοστάσια ηλεκτρισμού στη Δεκέλεια και στη Μονή.
Οι εν λόγω γεννήτριες, συνολικής ισχύος 90 μεγαβάτ, αναμένεται να φθάσουν στην Κύπρο τις επόμενες ημέρες με στόχο να τεθούν σε λειτουργία στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Η Αρχή Ηλεκτρισμού ετης Κύπρου επεσημαίνει ωστόσο, ότι παρά την αύξηση της παραγωγής, το πρόβλημα παραμένει, λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι ο σταθμός στο Βασιλικό, που καταστράφηκε από την έκρηξη, είχε συνολική εγκατεστημένη ισχύ 750 μεγαβάτ.
Σημειωτέον ότι για πρώτη φορά χθες από την ημέρα της έκρηξης, δεν έγινε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στη διάρκεια εργάσιμης ημέρας σε καμιά περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: