Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Υπέρ της δημοσιονομικής ένωσης στην Ευρωζώνη ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών

Η Ευρωζώνη χρειάζεται να κινηθεί προς την κατεύθυνση κάποιου είδους δημοσιονομικής ένωσης για να αντιμετωπίσει την κρίση η οποία έχει υπονομεύσει την αξία του κοινού της νομίσματος, εκτίμησε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν.

Ερωτηθείς για το αν η...

μοναδική λύση για την επιβίωση της Ευρωζώνης είναι ένα είδος δημοσιονομικής ένωσης, ο Όζμπορν δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC: «Η σύντομη απάντηση είναι ναι.»

Στις αρχές του μήνα ο Όζμπορν κάλεσε τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης να αναπτύξουν ένα σύστημα ευρωομολόγων ώστε να αποφευχθεί μία επέκταση της κρίσης χρέους η οποία απειλεί το μέλλον της ζώνης του ευρώ.

«Ήμουν κατά της ένταξης της Βρετανίας στο κοινό νόμισμα. Ένας από τους λόγους [...] ήταν ότι θεωρούσα πως η λογική του να υπάρχει κοινό νόμισμα, καταλήγει σε μία πολιτική παρόμοια με εκείνη του κοινού προϋπολογισμού. Δεν μπορεί να έχεις το ένα χωρίς το άλλο,» είπε ο Βρετανός υπουργός.

«Ένα ασταθές ευρώ είναι πολύ κακό για εμάς. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν υπονομεύεται η επιρροή μας σε σημαντικές αποφάσεις, όπως οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Αλλά, ναι, πρέπει να επιτρέψουμε να υπάρξει μια μεγαλύτερη δημοσιονομική ένωση προστατεύοντας παράλληλα το εθνικό μας συμφέρον.»
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: