Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

«Μεγάλο συνασπισμό» προτείνει ο Τσίπρας

Σε ανένδοτο καλεί τους εργαζομένους ο Αλέξης Τσίπρας και παράλληλα τείνει χείρα σε όλα τα κόμματα της Αριστεράς, «να ενώσουν τις δυνάμεις τους», προς δημιουργία «ενός μεγάλου συνασπισμού εξουσίας που θα...
ανατρέψει την κυβερνητική πολιτική και θα δώσει την εξουσία στον λαό και στους εργαζομένους».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε χθες την ΕΒΟ ΠΥΡΚΑΛ και στην ομιλία του προς τους εργαζομένους, πέραν των προαναφερθέντων, επετέθη με σφοδρότητα στην κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση, σαν τον κλέφτη που κάνει ριφιφί τον Αύγουστο, όταν λείπει ο κόσμος, μένει στη Βουλή για να περάσει νόμους διάλυσης της κοινωνίας, διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου», είπε ο Αλ. Τσίπρας.
Το δίλημμα δε που έθεσε, ζητώντας και πάλι εμμέσως πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, είναι «ή αυτή η κυβέρνηση ή όλοι εμείς. Αυτός ο Σεπτέμβρης πρέπει να είναι ο τελευταίος μήνας που θα έχουμε μια κυβέρνηση, που θα πηγαίνει κόντρα στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού».
Οσον αφορά την ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ, η εκτίμηση του προέδρου τού ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να δώσει την κινητή και ακίνητη περιουσία της εταιρείας «σε κάποιους επιχειρηματίες, αετονύχηδες, τραπεζίτες ή μεγαλοβιομηχάνους, Ελληνες ή ξένους, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να κερδοσκοπήσουν απομυζώντας τον ιδρώτα των εργαζομένων».
Ευκαιρίας δοθείσης, μάλιστα, προειδοποίησε την κυβέρνηση «να μην τολμήσει να προχωρήσει στο έγκλημα που λέγεται εκποίηση του δημόσιου πλούτου διότι, πολύ σύντομα, αυτός ο λαός που έχει υποστεί τόσα δεινά θα σταθεί στα πόδια του και θα τους ανατρέψει και τότε ο νέος συνασπισμός εξουσίας δεν θα αναγνωρίσει πράξεις και αγοραπωλησίες παράνομες και αντισυνταγματικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: