Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Τα ω-3 λιπαρά περιορίζουν τις συνέπειες από ένα εγκεφαλικό

Μια διατροφή πλούσια σε ω-3 λιπαρά μειώνει κατά 25% τη βαρύτητα της εγκεφαλικής βλάβης μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.
Έρευνα του Université Laval έδειξε πως η επίπτωση του εγκεφαλικού επεισοδίου ήταν λιγότερο σοβαρή στα ποντίκια που είχαν ταϊστεί με διατροφή πλούσια σε ω-3 λιπαρά για τρεις μήνες.

Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε μείωση στις συγκεντρώσεις των μορίων που προκαλούν τη φλεγμονή του ιστού και αντίθετα μεγαλύτερη ποσότητα μορίων που εμποδίζουν την ενεργοποίηση του θανάτου των κυττάρων.

Ο Frédéric Calon, επικεφαλής της έρευνας, δήλωσε πως είναι η πρώτη πειστική ένδειξη για την ισχυρήαντιφλεγμονώδη επίδραση του DHA στον εγκέφαλο, καθώς η κατανάλωση ω-3 λιπαρών δημιουργεί ένααντιφλεγμονώδες και νευροπροστατευτικό περιβάλλον στον εγκέφαλο, που μετριάζει τη βλάβη μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: