Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

DJ: Αυστηροί όροι στο νέο πακέτο για την Ελλάδα

Αυστηρές κυρώσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται και η απόσυρση χρημάτων, θα προβλέπει το πακέτο οικονομικής ενίσχυσης της Ελλάδας σε περίπτωση που... η Αθήνα αποτύχει στην ολοκληρωτική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και στην υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, επικαλούμενο πηγές που έχουν γνώση του θέματος.

“Αυτή τη φορά οι όροι θα είναι πολύ αυστηροί, με προειδοποίηση πως η ροή των κεφαλαίων θα σταματήσει σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν πραγματοποιήσει τη μείωση των δαπανών και τις ιδιωτικοποιήσεις που έχει υποσχεθεί,” σημείωσε πρόσωπο με άμεση γνώση των συζητήσεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η νέα συμφωνία θα σχεδιαστεί με στόχο την κάλυψη των αναγκών της Ελλάδας έως τα μέσα του 2014.

Το ύψος της νέας βοήθειας υπολογίζεται στα 70 δισ. ευρώ από οποία τα 30 δισ. ευρώ οι κυβερνήσεις ελπίζουν να προέλθουν από τις τράπεζες που θα συμμετάσχουν εθελοντικά στην ανακύκλωση του ελληνικού χρέους. Το ύψος των κρατικών συμμετοχών θα εξαρτηθεί από τα ποσά που θα εξασφαλισθούν από την ανακύκλωση του χρέους.

Εκτός από τα παραπάνω 70 δισ. ευρώ περίπου 30 δισ. ευρώ θα προέλθουν από την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων. Η Ελλάδα επίσης αναμένεται να λάβει 45 δισ. ευρώ από το πρώτο δάνειο των 110 δισ. ευρώ. Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να υπερκαλύψουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας οι οποίες υπολογίζονται σε 138 δισ. ευρώ έως τα μέσα του 2014.

Τα ίδια πρόσωπα επισημαίνουν πως η πιο δύσκολη αποστολή της κυβέρνησης είναι η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων καθώς όπως σημειώνουν πρέπει να γίνεται μία σημαντική ιδιωτικοποίηση κάθε 15 ημέρες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: