Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Εμπαιγμό των πολιτών καταλογίζει η ΝΔ στην κυβέρνηση για τους ημιυπαίθριους

Για «πολιτική απάτη» και εμπαιγμό των πολιτών επικρίνει η Νέα Δημοκρατία την κυβέρνηση στο ζήτημα των ημιυπαιθρίων, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση εξαπατά τους φορολογούμενους θεσπίζοντας τον συνυπολογισμό των ημιυπαιθρίων στα τεκμήρια ενώ είχε... δεσμευτεί πως η τακτοποίησή τους δεν θα οδηγούσε σε επιπλέον οικονομικές επιβαρύνσεις. «Τέτοιες πρακτικές καλλιεργούν τη φοροδιαφυγή» λέει ο Κ.Μητσοτάκης. 

Αντιδρά και ο Συνασπισμός, ο οποίος, επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή του στην αρχική τακτοποίηση, αναφέρει πως η κυβέρνηση «μετατρέπει σε πηγή εσόδων τους 600.000 πολίτες» που προχώρησαν στην τακτοποίηση.

Ο υπεύθυνος του τομέα Περιβαλλοντικής Πολιτικής της ΝΔ Κ.Μητσοράκης και ο αναπληρωτής υπεύθυνος Οικονομίας Ι.Βρούτσης ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση την Παρασκευή πως «για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση εμπαίζει τους πολίτες για τους ημιυπαίθριους χώρους. Ενώ μέχρι πρότινος διαβεβαίωνε ότι η τακτοποίησή τους δεν θα είχε καμία πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, με εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών οι χώροι που τακτοποιήθηκαν προβλέπεται να συνυπολογιστούν στα τεκμήρια διαβίωσης, στο φόρο ακίνητης περιουσίας και στις μεταβιβάσεις ακινήτων». 

«Έχει γίνει πλέον φανερό ότι η κυβέρνηση άλλα λέει και άλλα κάνει και ότι οι Υπουργοί δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ του, συνεχίζουν να προκαλούν και να κοροϊδεύουν τους Έλληνες πολίτες, που έσπευσαν να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητά τους και, για άλλη μια φορά, τους ζητούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία» συνεχίζουν, τονίζοντας: «Τέτοιες πρακτικές πολιτικής ανεντιμότητας ωθούν ολοένα και περισσότερους πολίτες στη φοροδιαφυγή». 

«Το ελάχιστο που έχουν πλέον να κάνουν είναι να αποσύρουν τη σχετική εγκύκλιο και να ευθυγραμμιστούν με τις αρχικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, που είχε καλέσει τους πολίτες να τακτοποιήσουν τους ημιυπαίθριους, χωρίς επιπρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις» καταλήγουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, και ο Συνασπισμός αντιδρά στη ρύθμιση: Επαναλαμβάνοντας πως την αρχική αντίθεσή του «στην επιζήμια για το περιβάλλον πολιτική της "τακτοποίησης" - νομιμοποίησης των ημιυπαίθριων και των αυθαιρέτων», ο Συνασπισμός αναφέρει πως «παρά τις υποσχέσεις φορολογικής αμνηστίας και μη αλλαγή καθεστώτος φορολόγησης», το Υπουργείο Οικονομικών επιβάλλει επιπρόσθετους φόρους στους ημιυπαίθριους, που έχουν δηλωθεί «μετατρέποντας τους 600 χιλιάδες πολίτες σε μια μόνιμη πηγή εσόδων». 

«Η κυβέρνηση βαδίζει χωρίς σχέδιο και προοπτική και με συνεχείς αντικρουόμενες ενέργειες εγκλωβίζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς στην οικονομική αβεβαιότητα και τη ζωή στην ανασφάλεια» καταλήγει ο Συνασπισμός.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: