Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Ακυρο το ενδοσχολικό απολυτήριο για πανεπιστήμια του εξωτερικού, καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ

Επιστολή στον πρωθυπουργό έστειλε ο πρόεδρος της Oμοσπονδίας Iδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) και γραμματέας Εκπαίδευσης της ΓΣΕΕ, Μιχ.Κουρουτός, ζητώντας να... επιτραπεί σε όσους μαθητές πάρουν το ενδοσχολικό απολυτήριο λυκείου, να τους επιτραπεί να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές πανελλήνιες που αρχίζουν την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, ορισμένοι μαθητές επιθυμούν να σπουδάσουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, που δέχονται μόνο το απολυτήριο μέσω των πανελληνίων εξετάσεων.

Στην επιστολή της η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι εδώ και αρκετό καιρό είχε προειδοποιήσει την εκπαιδευτική κοινότητα, τους γονείς, τους μαθητές και τα πολιτικά κόμματα, για την υπόθεση των διπλών απολυτηρίων Λυκείου.

«Στις παρεμβάσεις μας είχαμε τονίσει, ότι από τη στιγμή που στην ΕΕ υπάρχει αυστηρή πιστοποίηση προσόντων και αναγνωρίζεται μόνο ένας τύπος ενιαίου απολυτηρίου για τη συνέχιση των σπουδών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (όπως το Abitur στη Γερμανία ή το Baccalaureate στη Γαλλία), υπάρχει ο κίνδυνος να μην νομιμοποιηθούν τα απολυτήρια που εκδίδονται μόνο μέσω ενδοσχολικών εξετάσεων. 

» Με βάση το παραπάνω σκεπτικό, προσφύγαμε στο ΣτΕ ώστε να ακυρωθούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις. Για την πράξη μας αυτή λοιδωρηθήκαμε από τον κ. Πανάρετο στη Βουλή, ο οποίος διαβεβαίωσε τους γονείς και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ότι τα δύο απολυτήρια είναι ισότιμα. 

» Δυστυχώς, όμως, όπως πλέον αποδεικνύεται από πανεπιστήμια όλων σχεδόν των χωρών του εξωτερικού (ακόμα και της Βαλκανικής), τα απολυτήρια που εκδίδονται μόνο μέσω ενδοσχολικών εξετάσεων δεν γίνονται δεκτά ως τυπικό προσόν απόλυσης από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με αποτέλεσμα χιλιάδες μαθητές που εξαπατήθηκαν από την πρωτοβουλία αυτή του υφυπουργού Παιδείας να μην μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

» Ήδη, γονείς μαθητών που έχουν έλθει σε επαφή με την Ομοσπονδία μας, ετοιμάζονται να ξεκινήσουν δικαστικό αγώνα για τη δικαίωση των παιδιών τους.»
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: